Στο Εθνικό Θέατρο η Κάριτας Ελλάς

Στο πλαίσιο της Εφηβικής Σκηνής (2-13 Μαΐου) στο Εθνικό Θέατρο, η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων – Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» και η ομάδα Θεάτρου του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο ενώθηκαν για να απολαύσουν μια εφηβική θεατρική παράσταση.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 12 Μαΐου στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου οι ωφελούμενοι της θεατρικής ομάδας επιδόθηκαν σε μικρούς αυτοσχεδιασμούς, ενώ οι απόφοιτοι της ομάδας φωτογραφίας, εξάσκησαν τις φωτογραφικές τους ικανότητες. Έπειτα, κατευθύνθηκαν προς το θέατρο για την παράσταση «Δεν ερωτεύεσαι ποτέ στη Βικτώρια», από την εφηβική θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηνών.

Για κάποιους εφήβους-ωφελούμενους ήταν η πρώτη επαφή τους με το θέατρο, επομένως ήταν ιδιαίτερα μοναδική εμπειρία, ενώ οι περισσότερο εξοικειωμένοι δήλωσαν ότι το απόλαυσαν επίσης. Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο και το νόημα αυτής. Οι ίδιοι έφηβοι ηθοποιοί προερχόμενοι από διαφορετικές εθνικότητες, ως δεύτερη γενιά, απέδωσαν έννοιες όπως ξενοφοβία, έρωτας, απομόνωση αλλά και άλλους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.