Περίπατος στην Πλάκα για την ομάδα εφήβων

Ακόμη μία δημιουργική εξόρμηση στην περιοχή της Πλάκας πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Ιουνίου η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων – Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου.

Οι έφηβοι της Κάριτας Ελλάς επισκέφτηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, συμμετείχαν στον περίπατο «Περπατώντας στη Πλάκα», με τον ξεναγό του Μουσείου, όπου έμαθαν για την ιστορία της περιοχής της Πλάκας, περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της περιοχής και στα Αναφιώτικα, την πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας με την ιδιαίτερη νησιώτικη αρχιτεκτονική, το μνημείο του Λυσικράτους και κατέληξαν στο Μουσείο.

Η ομάδα των εφήβων ξεναγήθηκε στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου, όπου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, σαν αίθουσα διδασκαλίας της δεκαετίας του 1960. Εκεί έμαθαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της εποχής και τα μέσα που χρησιμοποιούνταν τότε, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διδασκαλίας και εκπαίδευσης των μαθητών.

Η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων» αποτελεί μέρος του πρoγράμματος «Μετάβασις – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.