Η Κάριτας Ελλάς καθαρίζει την παραλία «Μπάτης»

Kαμιά μέρα δεν είναι ίδια με τις άλλες. Αυτό που έκανε ξεχωριστή την 20ή Ιουνίου για την Κάριτας Ελλάς, ήταν η εμπειρία τού «χωράω, ανήκω, συμμετέχω» που βιώσαμε από κοινού με τους επωφελούμενους πρόσφυγες και μετανάστες των προγραμμάτων «Αστικού Καταλύματος» & «Κοινωνικές Υπηρεσίες και Στήριξη των μέσων διαβίωσης ευάλωτων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων» της Κάριτας Ελλάς.

Ήταν 20 Ιουνίου – Παγκόσμια ημέρα προσφύγων, και όλοι μαζί, πάνω από 80 άτομα επωφελούμενοι και προσωπικό, πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στην παραλία «Μπάτης» του Φαλήρου. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, ενάντια στο δυνατό κάλεσμα της θάλασσας να μας δροσίσει, με τα γάντια μας και τις σακούλες μας, απλωθήκαμε παντού στην παραλία με στόχο να την απαλλάξουμε από σκουπίδια, πλαστικά και αποτσίγαρα.

Προς μεγάλη μας έκπληξη και χαρά, η παρέα μας μεγάλωσε καθώς λουόμενοι, ενήλικες και παιδιά, θέλησαν να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας να κάνουμε το χώρο που μας φιλοξενεί καλύτερο, ομορφότερο, καθαρότερο. Μικρά παιδιά μάς πλησίασαν και ζήτησαν να μας βοηθήσουν. Πήραν από μία σακούλα και χέρι-χέρι με τα προσφυγόπουλα, απέδειξαν ότι τις αθώες παιδικές ψυχές δεν τις σταματούν οι διαφορές στη γλώσσα, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνικότητα… Στη συνέχεια όλοι μαζί χαρήκαμε τη θάλασσα με παιχνίδι και κολύμπι.

Ο μικρός Μαχντί καθώς προσπαθούσε να γεμίσει τη σακούλα του με όσο πιο πολλά σκουπίδια μπορούσε, σχολίασε: «Πολλά σκουπίδια, πολλά τσιγάρα. Δεν είναι σωστό»… Ναι Μαχντί, δεν είναι. Για αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο.

Φωτογραφίες: EUROKINISIS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ