Επίσκεψη στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Την Παρασκευή 13 Απριλίου οι ωφελούμενοι του ξενώνα της Κάριτας Ελλάς στην Καλλιθέα επισκέφθηκαν το γειτονικό άλσος, στη Νέα Σμύρνη.

Αυτός ο περίπατος ήταν μία ακόμη αφορμή για τη δημιουργία δεσμών με την τοπική κοινότητα, τη σύνδεση με τη γειτονιά στην οποία διαμένουν και τους κατοίκους της. Γνώρισαν έναν χώρο τον οποίο πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και μόνοι, με τα παιδιά και τους φίλους τους. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους, ξεφεύγοντας από τη δύσκολη καθημερινότητα.

Κάτοικοι της γειτονιάς μάς πλησίασαν φιλικά, ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις δράσεις μας, καθώς και για το πώς θα μπορούσαν να εμπλακούν σε αυτές. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι και σε αυτή τη δράση, οι άνθρωποι έδειξαν πως σταδιακά αρχίζουν να αυτονομούνται, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να συνδιοργανώνουν με το προσωπικό της Κάριτας Ελλάς τις δραστηριότητες.

Caritas Hellas beneficiaries from Kallithea’s Cluster had the opportunity to visit the nearby grove

On Friday 13 April, the benefactors of the guest house of Caritas Hellas in Kallithea visited the nearby grove in Nea Smyrni.

This walk was the chance for the refugees to create links with the local community and the neighborhood. They get familiarized a place that they would now be able to visit with their children and friends. There they will be able to spend their time pleasantly, escaping the difficult everyday life.

Residents of the neighbourhood approached us friendly, in order to learn about Caritas Hellas’ actions. It is important to emphasize that even in this action, people have shown that they are gradually starting to stand alone, take initiatives and co-organize with Caritas Hellas’ staff the activities.