Επίσκεψη στο Πάρκο Τρίτση

Τη Μ. Τρίτη 3 Απριλίου οι ωφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς, οι οποίοι φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν κάτι που ήθελαν καιρό, μία επίσκεψη στο Πάρκο Τρίτση.

Το πάρκο Τρίτση αποτελεί το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας και διαθέτει τεχνητές λίμνες, καθώς και τεχνητό κανάλι. Επίσης, αποτελεί τόπο φιλοξενίας πολλών πτηνών.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά έπαιξαν στην παιδική χαρά του πάρκου αλληλοεπιδρώντας με παιδιά ελληνικών οικογενειών. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και απολαυστική και για τους ενήλικες, οι οποίοι έφεραν μαζί τους φαγητά και τσάι, και έστησαν αυθόρμητα ένα πολύ ιδιαίτερο «τραπέζι» πάνω στο γρασίδι.

Ελληνικές οικογένειες μας προσέγγισαν φιλικά και έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τη δράση της Κάριτας Ελλάς. Το διαφορετικό της συγκεκριμένης ημέρας ήταν το γεγονός ότι οι άνθρωποι οργανώθηκαν αυτόνομα, ήρθαν στο σημείο συνάντησης που είχαμε ορίσει από πολλά διαφορετικά διαμερίσματα ανά την Αθήνα και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μέρος, το οποίο μπορούν στο μέλλον να επισκεφθούν και μόνοι τους. Στη συγκεκριμένη δράση υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από τους ωφελούμενους.

Caritas Hellas visit at Tritsi’s Park

On 3rd of April Caritas Hellas’ beneficiaries, who live in the center of Athens, had the opportunity to visit the Tritsi’s Park.

This park is the largest metropolitan park in Athens and hosts many species of birds and animals. The children enjoyed the nature and had the chance to play in the playground, interacting with children from Greek families.

Τhe children attended an educational environmental program, having the opportunity to learn things for the park and the “wild life” of the park!

The children and the adults had the opportunity to enjoy the sunny day and to interact with Greek families in the Park.