Φοιτητές από γερμανικό πανεπιστήμιο στη Λέσβο

Φοιτητές από το University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt της Γερμανίας επισκέφτηκαν τη Λέσβο στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “International Social Work with Refugees and Migrants”.

Οι 15 Μεταπτυχιακοί φοιτητές συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή Dr. Ralf Roßkopf, αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου, και μέλος της Κάριτας Γερμανίας, επισκέφτηκαν τους χώρους της Κάριτας Ελλάς στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου υλοποιείται το πρόγραμμα Μετάβασις: Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν και συζήτησαν με την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο της ομάδας της Κάριτας Ελλάς σχετικά με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του πεδίου αλλά και την ανταμοιβή τού να προσφέρεις ψυχοκοινωνική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες προσφύγων.

Επίσης επισκέφτηκαν το Κέντρο Γλωσσών της Κάριτας Ελλάς και συμμετείχαν στο μάθημα Αγγλικών παίζοντας παιχνίδια εκμάθησης με τους ωφελούμενους οι οποίοι τους υποδέχθηκαν θερμά στην ομάδα.

Visit from Postgraduate Students from the “International Social Work with Refugees and Migrants” master’s degree by the University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt in Germany.

Fifteen postgraduate students accompanied by Professor Dr. Ralf Roßkopf, vice president of the University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt in Germany and member of Caritas Germany, visited Caritas Hellas premises in the Hospitality Centre for refugees and migrants in KaraTepe, Lesvos, where Metavasis project: Participation, empowerment and social inclusion of refugees/migrants in Greece, is being implemented.

During their visit, the students had a meeting with Caritas Hellas team, the Social Worker and the Psychologist. They discussed the difficulties and challenges of working in the field and the reward to offer psychosocial support to vulnerable refugees.

The students also visited Caritas Language Centre and actively participated to the English lesson, by playing educational games with the beneficiaries, who offered a warm welcome the students.