Στο Θησείο η ομάδα «Εμψύχωσης Εφήβων»

Οι «αποδράσεις» της ομάδας «Εμψύχωση Εφήβων – Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο συνεχίζονται. Με την βοήθεια ενός ξεναγού από την ομάδα Athens Free Walking Tour, η οποία προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της Αθήνας, η ομάδα εξερεύνησε την περιοχή του Θησείου την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Ξεκινώντας από την ιστορία της πλατείας στο Μοναστηράκι και καταλήγοντας μέσω του Θησείου στην Πνύκα, οι έφηβοι ωφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς έμαθαν για τον ιστορικό πλούτο της Αθήνας αλλά και την ελληνική μυθολογία που την περικλείει, με πρωταγωνιστή βέβαια τον Θησέα.

Η ομάδα πέρασε από τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και κατέληξε στην Πνύκα, όπου όλοι απόλαυσαν τη θέα της Αθήνας και την Ακρόπολη. Στην Πνύκα οι έφηβοι είδαν το πρώτo Κοινοβούλιο των Αθηναίων, εκεί όπου γεννήθηκαν οι πρώτες συζητήσεις περί δημοκρατίας και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την ευημερία της πόλης. Οι ωφελούμενοι διασκέδασαν τη βόλτα και αντιλήφθηκαν βαθύτερα έννοιες όπως φιλοσοφία, δημοκρατία και πόλις.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.