«Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και στη Μόρια από την ομάδα της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο.

Στο χώρο δραστηριοτήτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μόρια διοργανώθηκε συνάντηση μεταξύ της ομάδας της Κάριτας Ελλάς και προσφύγων και μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Έγινε ενημέρωση για τη σημασία του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ πραγματοποιήθηκαν επίσης εκδηλώσεις στα κέντρα ανδρών και γυναικών της Κάριτας Ελλάς. Πιο συγκεκριμένα αφού προηγήθηκε ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, οι άνδρες ωφελούμενοι έφτιαξαν χειροποίητες κάρτες για τις σημαντικές γυναίκες της ζωής τους, συζύγους, μητέρες, κόρες. Στη συνέχεια προσέφεραν τις κάρτες τους συνοδευόμενες από λουλούδια και ένα μικρό μπουκαλάκι άρωμα με την υποστήριξη της Κάριτας Ελλάς.

Μια από τις κάρτες έγραφε: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες στο Αφρίν.

Παράλληλα στο κέντρο γυναικών διοργανώθηκε έκθεση με τις δημιουργίες των ωφελούμενων που έφτιαξαν οι ίδιες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων πλεξίματος. Οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας στο πάρτυ που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των γυναικών της Κάριτας Ελλάς.

«Happy Women’s Day to all the women in Afrin»

On Thursday 8th March 2018, on the framework of the International Women’s Day, Caritas Hellas team on Lesvos island organised activities in both Moria and Kara Tepe.

In the Hellenic Red Cross activities’ isobox on the Olive Grove in Moria, Caritas Hellas team met with refugees and migrants from Moria Reception and Identification Centre.

An information session about the meaning of the Women’s Day took place, along with exchange of thoughts and cultural aspects and video projections.

At the Hospitality Centre for refugees and migrants in Kara Tepe, various activities have been organised in Caritas Hellas Women Safe Space and in the Men’s Space. In the men’s space, after the information session on International Women’s Day, the beneficiaries created handmade cards for the most important women in their lives, wives, mothers, daughters. Then they offered their cards with flowers and a small bottle of perfume offered by Caritas Hellas.

On one of the cards someone wrote: Happy Women’s Day to all the women in Afrin.

At the same time an exhibition was put outside Caritas Hellas Women Safe Space, with women’s creations made during the knitting lessons offered at the space. Women also celebrated the I.W.D. by participating in the Party organized by Caritas Hellas team in the Women Safe Space.