Δράσεις
Στο Εθνικό Θέατρο η Κάριτας Ελλάς
Η ομάδα εφήβων και η ομάδα φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς απόλαυσαν παράσταση στο Εθνικό Θέατρο και φωτογράφισαν την πόλη

Στο πλαίσιο της Εφηβικής Σκηνής (2-13 Μαΐου) στο Εθνικό Θέατρο, η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων – Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» και η ομάδα Θεάτρου του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο ενώθηκαν για να απολαύσουν μια εφηβική θεατρική παράσταση.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 12 Μαΐου στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου οι ωφελούμενοι της θεατρικής ομάδας επιδόθηκαν σε μικρούς αυτοσχεδιασμούς, ενώ οι απόφοιτοι της ομάδας φωτογραφίας, εξάσκησαν τις φωτογραφικές τους ικανότητες. Έπειτα, κατευθύνθηκαν προς το θέατρο για την παράσταση «Δεν ερωτεύεσαι ποτέ στη Βικτώρια», από την εφηβική θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηνών.

Για κάποιους εφήβους-ωφελούμενους ήταν η πρώτη επαφή τους με το θέατρο, επομένως ήταν ιδιαίτερα μοναδική εμπειρία, ενώ οι περισσότερο εξοικειωμένοι δήλωσαν ότι το απόλαυσαν επίσης. Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο και το νόημα αυτής. Οι ίδιοι έφηβοι ηθοποιοί προερχόμενοι από διαφορετικές εθνικότητες, ως δεύτερη γενιά, απέδωσαν έννοιες όπως ξενοφοβία, έρωτας, απομόνωση αλλά και άλλους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Caritas Hellas visited the National Theater

In the occasion of the Teenage Stage (2-13 May) at the National Theater on Saturday, 12 May, the theatrical group and the «Youth Empowerment Group-Discover Athens» of Caritas Hellas Social Spot-Neos Kosmos connected to enjoy a teenage theatrical performance.

The meeting was held at the National Library, where the teenagers made some theatrical improvisations but also practiced their photographic skills as some of them had participated in a previous photography group from Caritas Hellas. Afterwards, they enjoyed the theatre titled «You Never Fall in Love in Victoria» by the teenage group of the 2nd Athens’ High School «Theodoros Angelopoulos» in collaboration with the «Open School» program of the Municipality of Athens.

Some of the teens-beneficiaries watched for the first-time theatre and therefore was a particularly unique experience for those while the most familiar ones enjoyed it as well. After the performance followed a discussion of the context and the deeper meaning of the show. The actors were coming from different nationalities, as a second generation, and they touched upon topics such as xenophobia, love, isolation, and other problems that a teenager, especially coming from a different country, might face.

The group is a part of «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.