Δράσεις
Περίπατος στην Πλάκα για την ομάδα εφήβων
Η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων» της Κάριτας Ελλάς επισκέφτηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ακόμη μία δημιουργική εξόρμηση στην περιοχή της Πλάκας πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Ιουνίου η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων – Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου του Νέου Κόσμου.

Οι έφηβοι της Κάριτας Ελλάς επισκέφτηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, συμμετείχαν στον περίπατο «Περπατώντας στη Πλάκα», με τον ξεναγό του Μουσείου, όπου έμαθαν για την ιστορία της περιοχής της Πλάκας, περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της περιοχής και στα Αναφιώτικα, την πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας με την ιδιαίτερη νησιώτικη αρχιτεκτονική, το μνημείο του Λυσικράτους και κατέληξαν στο Μουσείο.

Η ομάδα των εφήβων ξεναγήθηκε στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου, όπου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, σαν αίθουσα διδασκαλίας της δεκαετίας του 1960. Εκεί έμαθαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της εποχής και τα μέσα που χρησιμοποιούνταν τότε, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διδασκαλίας και εκπαίδευσης των μαθητών.

Η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων» αποτελεί μέρος του πρoγράμματος «Μετάβασις – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

The Youth Empowerment Group in Plaka

Another tour of the «Youth Empowerment Group-Discover Athens» of the Social Center of Caritas Hellas in Neos Kosmos took place on Wednesday, the 6th of June.

The group visited the Museum of School Life and Education in Plaka and walked in the historic area, with a tour guide from the Museum and learned about the history of the area, they visited the monument of Lysicrates, and the oldest neighborhood of Athens, Anafiotika.

The tour of the group finished in the Museum, where they learned inside a special configured space, designed as a classroom of 1960’s, about the educational system of that era.

The group is a part of «Metavasis Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.