Δράσεις
Γιορτή στη Νέα Φιλαδέλφεια για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, ζωγράφισαν, χόρεψαν και πέρασαν μήνυμα αδελφοσύνης

Μια πολύ όμορφη γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων διοργάνωσαν στη Λίμνη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Πολλές οικογένειες, μεταξύ αυτών και αρκετές ελληνικές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παγωτό, κάνοντας μία βόλτα γύρω από την όμορφη λίμνη του Άλσους.

Παιδιά και μεγάλοι διασκέδασαν ζωγραφίζοντας, φτιάχνοντας κατασκευές από πηλό και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από τη Συρία και την Ελλάδα. Έτσι πέρασαν ένα μήνυμα αδελφοσύνης ανάμεσα στους άλλοτε Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τους σημερινούς πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν.

World Refugee Day feast in Nea Philadelphia

Caritas Hellas in collaboration with the Municipality of Nea Philadelphia and Nea Chalkidona, organized a successful feast in the central lake of the Park at Nea Philadelphia, celebrating the World Refugee Day.

Many families, including several Greek families, had the chance to enjoy an ice cream, taking a stroll around the beautiful and relaxing lake.

The children had the opportunity to have fun, through various activities that were organized for them. At the same time, they danced traditional dances from Syria and Greece. Thus a message of fraternity passed between the former Greek refugees from Mikra Asia and the current refugees from Syria and Afghanistan.