Δράσεις
Εγκαίνια έκθεσης «Αθήνα η Πόλη μου…»
Η Φωτογραφική Ομάδα της Κάριτας Ελλάς εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί Μετάπολις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Αθήνα η Πόλη μου…» της φωτογραφικής ομάδας της Κάριτας Ελλάς, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο Μetapolis Gallery, Στοά Καΐρη 6, Μοναστηράκι.

Οι 45 τελικές εικόνες της έκθεσης, οι οποίες προήλθαν από ένα σύνολο 11.478 φωτογραφιών, είναι το αποτέλεσμα ενός τετράμηνου σεμιναρίου φωτογραφίας που υλοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτοειδησεογράφο Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Οι 28 συμμετέχοντες μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της φωτογραφίας, προσφέροντας εικόνες της πόλης της Αθήνας μέσα από τον «φακό» της δικής τους κουλτούρας και των δικών τους εμπειριών.

Τα μέλη της ομάδας μοιράστηκαν, με τον κόσμο που παρευρέθηκε στα εγκαίνια, τις δικές τους σκέψεις, εικόνες, στιγμές και τα φωτογραφικά κλικ, μέσα από αυτό το ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη. Ακολούθησε η απονομή των πιστοποιήσεων στα μέλη της ομάδας οι οποίοι παρακολούθησαν με επιτυχία το τετράμηνο σεμινάριο φωτογραφίας, από την Γενική Γραμματέα της Κάριτας Ελλάς Ελισσάβετ Ιουστινιανού, την Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς Μαρία Αλβέρτη και τον δάσκαλο φωτογραφίας Γιάννη Γιαννακόπουλο. Επίσης, κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες 7 φωτογραφικές μηχανές σε συνεργασία με το πρόγραμμα E.A. (Emergency Appeal) της Κάριτας Ελλάς, το οποίο παρείχε τη χρηματοδότηση για τις κάμερες.

Το τετράμηνο σεμινάριο φωτογραφίας εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση φωτογραφίας «Αθήνα η Πόλη μου…» μέχρι τις 16 Μαρτίου 2018.
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 18.00 – 21.00 | Σάββατο 11:00 – 21:00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Τόπος: METApolis Gallery, Στοά Καΐρη 6, Σταθμός Μοναστηράκι. Δείτε τον Χάρτη. Είσοδος Δωρεάν.

metapolis11 metapolis8 metapolis9 metapolis10
>

With great success, the inauguration of the photo exhibition titled «My City, Athens …» by the photographic team of Caritas Hellas took place on Friday, February 23 at the Metapolis Gallery, Stoa Kairi 6, Monastiraki.

The 45 final photos which have been part of the photo exhibition «My city, Athens» and have been selected out of 11,478 photos, taken during a four-mounth photography seminar that took place in Caritas Hellas’ Social Center in Neos Kosmos, and was conducted by the photographer teacher, Yiannis Yiannakopoulos.

The 28 participants were introduced to the secrets of the art of photography, offering images of the city of Athens through the «lens» of their own culture and their own experiences.

The members of the group shared with the people their own thoughts, pictures, moments and photographic clicks, through their journey of knowledge and life in the city. Certifications were provided to the members of the group who successfully attended the four-month photography seminar, by the General Secretary of Caritas Hellas Elisabeth Ioustinianou, the Director of Caritas Hellas, Maria Alverti and the Photographer Teacher, Yiannis Yiannakopoulos. Also, the participants rewarded after lottery with seven cameras in cooperation with the program E.A. (Emergency Appeal) of Caritas Hellas, which provided funding for the cameras.

The four-month photography seminar is part of the project: «METAVASIS Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Project is run by Caritas Hellas and is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.

You can visit the photo exhibition » My City,Athens …» until 16 March 2018.
Operating Hours: Daily: 18.00 – 21.00 | Saturday 11:00 – 21:00, Sunday & Monday closed.
Location: METApolis Gallery, Stoa Kairi 6, Monastiraki Station. See the map. Free Entrance.