Δράσεις
Εκπαιδευτική εκδρομή στον «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
Οι εκδρομές θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, στο πλαίσιο των ελληνικών μαθημάτων που πραγματοποιούνται στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο, η δασκάλα του Κέντρου, Βασιλική Κοντουδιού, με μαθήτριες του «προχωρημένου επιπέδου» πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική εκδρομή στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος».

Η ίδια, περιγράφει τις εντυπώσεις της: «Ξεκινώντας μαζί, από το σχολείο μας στον Νέο Κόσμο, επιβιβαστήκαμε στο Τραμ με κατεύθυνση το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παρατηρήσαμε μαζί τη διαδρομή και τα ονόματα στις στάσεις, βρίσκοντας μερικά κοινά με λέξεις στις δικές τους γλώσσες. Φτάνοντας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έγινε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Ανεβήκαμε προς τον Φάρο ,κάναμε μια στάση στο καφέ όπου μιλήσαμε λίγο για τις εντυπώσεις μας και κατεβήκαμε προς το πάρκο βλέποντας τα πολλά λουλούδια και δέντρα. Οι εντυπώσεις πολύ θετικές δίνοντας ραντεβού για έναν νέο περίπατο».

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές θα συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του έτους με βάση το επίπεδο και τις ανάγκες των μαθητών στο πλαίσιο των μαθημάτων ελληνικών που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Educational trip to «Stavros Niarchos Foundation»

On Thursday 3 of May the students of the Greek lessons that take place in the Caritas Hellas’ Social Spot of Neos Kosmos together with their teacher Vasiliki Koudoudiou carried out an educational trip to «Stavros Niarchos Foundation».

We started our trip from our school in Neos Kosmos and we got on the Tram moving towards to Stavros Niarchos. We all watched the route, the names of the stops and found common things with our own languages. In Stavros Niarchos Foundation there was a small guided tour with a focus on the National Library. We went up to the lighthouse, stopped at the cafe and having a conversation with the beautiful view. Very positive feelings with anticipation of our next trip” says the teacher.

The educative excursions will be carried on henceforward, on the basis of the level and requirements of the students. The day trips and greek courses are part of the «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.