Δράσεις
Εκπαιδευτική εκδρομή στον Λυκαβηττό
Περίπατος με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν, στο πλαίσιο των ελληνικών μαθημάτων, οι πρώτες εκπαιδευτικές εκδρομές. Μαζί με την εκπαιδευτικό του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας του Νέου Κόσμου, Βασιλική Κοντουδιού, ένα τμήμα μαθητών προχωρημένου επιπέδου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο στον Λυκαβηττό.

Η ομάδα συναντήθηκε στο μετρό Ευαγγελισμός και ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας στα ελληνικά οι μαθητές εξασκήθηκαν στην ανάγνωση πινακίδων, στην αναγνώριση λέξεων και έφτασαν στην κορυφή του λόφου.

Έγινε μια ξενάγηση από την δασκάλα και κατόπιν μια όμορφη συζήτηση σχετικά με την πόλη της Αθήνας. Απολαύσανε τη θέα, βρήκανε τα πιο γνωστά σημεία της από ψηλά με κεντρικό σημείο την Ακρόπολη και συνεχίζοντας οι μαθητές σύγκριναν τις δικές τους πόλεις. Ήταν μια θαυμάσια συζήτηση εκτός τάξης όπου οι μαθητές πιο χαλαροί εκφράστηκαν και γνωρίστηκαν περισσότερο μεταξύ τους.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές θα συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του έτους με βάση το επίπεδο και τις ανάγκες των μαθητών στο πλαίσιο των ελληνικών μαθημάτων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

On Tuesday the 13th of February 2018 the first educational excursion was conducted, in the context of the Greek courses, that take place to the Caritas Hellas Social Spot, based in Neos Kosmos.

The advanced level students, together with their teacher Vasiliki Kontoudiou, carried out an educative walk to Lycabettus area.

The group met at Evagelismos metro station and following the instructions of the teacher in Greek language, the students practiced their reading skills, by recognizing words, reading signs and labels and finally reached at the top of the hill.

The teacher discussed with the students about the beauties of Athens by guiding them around. It was an excellent experience, which gave them all the chance to know each other better through a casual conversation.

The educative excursions will be carried on henceforward, on the basis of the level and requirements of the students. The day trips and greek courses are part of the «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.