Δράσεις
Γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς
Στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στην Πλατεία Βάθης γιορτάσαμε το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς

Την Τρίτη 19 Ιουνίου, στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας στην Πλατεία Βάθης αποχαιρετήσαμε τη σχολική χρονιά 2017-2018 με μια μεγάλη γιορτή στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά που παρακολουθούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Κέντρο και ενήλικες επωφελούμενοι που παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικών, καθώς και τα παιδιά του ξενώνα φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς στην Καλλιθέα που μας τίμησαν με την παρουσία τους μαζί με τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά του Κοινωνικού Κέντρου παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τον «Κύκλο του Νερού» μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο με σκηνικά που ετοίμασαν τα ίδια στο πλαίσιο της δημιουργικής τους απασχόλησης όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και ένα ελληνικό παραδοσιακό χορό υπό τους ήχους του γνωστού σε όλους τραγουδιού του Ζαμπέτα «Ο πιο καλός ο μαθητής», που έδωσε και το έναυσμα να ξεκινήσει για όλους ο χορός και το παιχνίδι.

Τα παιδιά είχαν επίσης καλέσει συμμαθητές τους και δασκάλους από το σχολείο με χειροποίητες προσκλήσεις. Η γιορτή αυτή ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς των δύο δομών να συναντηθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Αυτή η κίνηση θα ενισχυθεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου οι εκπαιδευτικοί θα συνεργαστούν ώστε κάθε Παρασκευή να προτείνουν εκδηλώσεις απευθυνόμενες σε όλα τα παιδιά.

Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για την εξέλιξη των παιδιών που διδάσκουμε από το Σεπτέμβριο, έχοντας έναν ενεργό ρόλο στη ζωή και την εκπαίδευσή τους, και η ανταμοιβή για εμάς είναι μεγάλη όταν βλέπουμε το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν στους ενήλικες μαθητές, βεβαιώσεις παρακολούθησης κύκλου μαθημάτων ελληνικής γλώσσας Α1 & Α2 επιπέδου.

«Ευχόμαστε από καρδιάς η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας να είναι ένα εργαλείο για το μέλλον σας και βοήθημα για να κατακτήσετε τους στόχους σας. Μέσα από την εμπειρία των μαθημάτων μαθαίνουμε και εμείς οι δάσκαλοί σας πολλά από εσάς. Θα είμαστε δίπλα σας να σας στηρίζουμε στη μάθησή σας, όλους εσάς που αφιερώνετε προσωπικό χρόνο στο διάβασμά σας και προσπαθείτε ο καθένας με το δικό του τρόπο».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Στήριξης διαβίωσης ευάλωτων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων»
Κοινωνικό Κέντρο Κάριτας Ελλάς
Ταρέλλα 3, Πλατεία Βάθης τηλ. 210 5225659

The Social Spot at plαteia Vathis

celebrated the closing of the school year

On Tuesday June 19, at the Caritas Hellas Social Spot at Vathis square, we celebrated the closing of the school year 2017-2018 with a big event which was attended by the children and adults beneficiaries attending Greek language classes at the Social Spot and the children of the Kallithea Urban Accommodation Program, who honored us with their presence together with their families.

The children of the Social Spot presented to the attendees the «Circle of Water» through a theatrical performance with scenes that they prepared in the framework of their creative work during the previous period as well as a Greek traditional dance under the sounds of Zabetas’ well-known song «O pio kalos o mathitis» (The Best Student), that gave the trigger for the dancing and playing to start for all.

The children had also invited their classmates and teachers from school with hand-made invitations. This celebration was a wonderful opportunity for the children and parents of the two structures to meet and socialize.

This action will also be supported during the summer, where the teachers will work together to create events that will be addressed to all children each Friday.

We feel very proud of the development of the children that we have been teaching since September having an active role in their life and education and we get rewarded when we see the outcome of this work.

Ιn the framework of the celebration, the adults students of Greek language classes receiving certificates of attendance at the Greek language classes of A1 & A2 level.

«We sincerely hope that learning the Greek language will be a tool for your future and an aid to your goals. Through our classes, we also the teachers learnt a lot from you. We will be next to you to support you in your learning, all of you who dedicate personal time to study and try each one in their own way».

The action was carried out in the framework of the “Social Services and Livelihood Support to vulnerable refugees, migrants and Greeks” project.
Caritas Hellas Social Spot
Tarella 3, Vathis squ. Athens tel. 2105225659