Δράσεις
Γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας στον Νέο Κόσμο
Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τι σημαίνει

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.

Η γιορτή ξεκίνησε με την δικηγόρο του κέντρου, Ανδριανή Μαρδάκη, η οποία ενημέρωσε για το πώς καθιερώθηκε αυτή η ημέρα και τι πραγματικά σημαίνει. Ακολούθησε ένα βίντεο μικρού μήκους, όπου αναδείχθηκαν οι πρώτες γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματά τους και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τις γυναίκες και έφεραν και οι ίδιες τα δικά τους παραδείγματα για σημαντικές γυναίκες από τις χώρες τους.

Αμέσως μετά συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια μέσα από τα οποία αναδείχθηκε, σε κλίμα συγκίνησης, ότι και οι ίδιες ανήκουν στην κατηγορία των άξιων και γενναίων γυναικών. Η ημέρα συνεχίστηκε ευχάριστα με χειροτεχνίες και κατασκευές, φτιάχνοντας λουλούδια και στεφάνια από τσόχα καθώς και άλλα υλικά. Οι γυναίκες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή για την γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «Μετάβασις – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

In Caritas Hellas’ Social-Spot in Neos Kosmos, the International Women’s Day-8 March was celebrated. The day started with a speech in relation to the history and the deeper meaning of that Day by the advocator of the center, Andrianni Mardaki. Afterwards, a short length video presented, regarding the first women of the history who had strived for their rights since 1857. The participants gave their own examples of great women of their home countries as well.

Through the interactive games that followed it emerged that these women are equally important and brave since they are giving their own everyday fight. In the end, crafts, such as handmade jewellery, flowers etc. made by the women who seemed to enjoy a lot.

The activity is a part of «Metavasis Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.