Δράσεις
Ημέρα Γνωριμίας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Καρά Τεπέ
Ημέρα Γνωριμίας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Καρά Τεπέ από την ομάδα της Κάριτας Ελλάς στη Λέσβο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετάβασις», που χρηματοδοτείται από το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας, και με αφορμή τον εορτασμό των εγκαινίων του νέου ανακαινισμένου κέντρου γυναικών της Κάριτας Ελλάς στο Καρά Τεπέ Μυτιλήνης, διοργανώθηκε από την ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης ημέρα γνωριμίας ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η συμμετοχή στο κέντρο των γυναικών υπήρξε αθρόα, καθώς συμμετείχαν 78 γυναίκες από Συρία, Ιράκ και  Αφγανιστάν. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν αλληλοεπιδρώντας μέσω της συμμετοχής τους σε βιωματικά παιχνίδια και παιχνίδια γνώσης, εκφράζοντας παράλληλα τις ιδέες και τις απόψεις τους αναφορικά με την έννοια του ευρωπαϊκού πολιτισμού, και αποτυπώνοντας σε χαρτί «τι σημαίνει για αυτούς Ευρώπη».

Η ημέρα κύλισε σε εορταστικό κλίμα με τους συμμετέχοντες να χορεύουν ακούγοντας ευρωπαϊκή και ασιατική μουσική, να συζητούν μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν εμπειρίες από τους δικούς τους πολιτισμούς.

Αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώθηκε και στον χώρο ανδρών της Κάριτας Ελλάς με τη συμμετοχή 39 ανδρών από διάφορες χώρες.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος της Κάριτας Ελλάς «ΕΑ22», το οποίο προσέφερε παραδοσιακές γεύσεις του νησιού από τοπικό αγροβιοτεχνικό συνεταιρισμό γυναικών.

European-culture1 European-culture5 European-culture2
>

Caritas Hellas team organises a day dedicated to European Culture in the Hospitality Site for refugees and migrants Kara Tepe on Lesvos island

In the frame of Metavasis project, Caritas Hellas Psycho-social Support Team organised an all-day session on European Culture along with the opening of the new Caritas Hellas Women Safe Space in Kara Tepe Hospaitaity site on the island of Lesvos.

Participation in the Women Safe Space has been huge with 78 women from Syria, Iraq and Afghanistan. The participants had the chance get acquainted to European culture through videos and quizzes. They interacted by actively participating in games and quizzes, by sharing their thoughts and ideas regarding the meaning of European culture and by putting down in words what Europe means to them.

The day was full of festivities, with listening and dancing to European and Oriental music, discussions and experience sharing about different cultures.

A second session has been also organised in Caritas Hellas Space for men in Kara Tepe Hospitality Site with a participation of 39 men from different countries.

This activity has been supported by EA22 project, that offered a catering with traditional local delicacies, prepared by a small agrotouristic women’s cooperative.

European-culture3 European-culture8 European-culture
>