Δράσεις
Η Κάριτας Ελλάς στο Μέγαρο Μουσικής
Γκαλά μπαλέτου παρακολούθησαν ωφελούμενοι από Σκαραμαγκά και Νέο Κόσμο

Η Κάριτας Ελλάς, την Παρασκευή 20 Απριλίου, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ωφελούμενους από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Σκαραμαγκά και από το Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου και παρακολούθησαν το γκαλά μπαλέτου «Ο χορός είναι η ζωή μου».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΕΑ (Emergency Appeal), το οποίο παρείχε τα εισιτήρια σε 35 ωφελούμενους από το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Λίβανο.

Στην παράσταση συμμετείχαν 12 από τους καλύτερους χορευτές των μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσκι, και εκτέλεσαν αποσπάσματα από τα έργα «Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Δον Κιχώτης», «Συλφίδες», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Κάρμεν», «Ραϋμόντα», «Ο Θρύλος της Αγάπης», «Κουρσάρος», «Σεχραζάντ».

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Οn Friday the 20th of April, the team of Caritas Hellas visited the Concert Hall of Athens «Megaron» with beneficiaries from the refugee camp of Skaramangas and the Social Spot of Neos Kosmos.

The tickets of 35 refugees from Iraq, Iran, Afghanistan and Lebanon were funded from the EA Project (Emergency Appeal). The performance was “Dancing is my life”, a ballet gala from Russia.

They watched 12 stars of Russia’s legentary Bolshoi and Mariinski ballet companie.The six couples performed selections from the classic repertory ballets such as “Sleeping beauty”, “Swan Lake”, “Romeo and Juliet”, “Giselle”, “Don Quixote”, “Carmen” and more.

The excursion is a part of «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.