Δράσεις
Η Κάριτας Ελλάς επισκέπτεται τη φωτογραφική έκθεση «Και τι θα γινόταν αν;»
H ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων-Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» επισκέφτηκε την έκθεση φωτογραφίας «Και τι θα γινόταν αν;», της φωτογραφικής ομάδας του Δήμου Αλίμου

Την Τετάρτη 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη απόδραση για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Αυτή την φορά η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων-Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» επισκέφτηκε την έκθεση φωτογραφίας «Και τι θα γινόταν αν;», της φωτογραφικής ομάδας του Δήμου Αλίμου.

Ο δάσκαλος της ομάδας, Γιάννης Γιαννακόπουλος, βρισκόταν εκεί για να υποδεχθεί τους έφηβους από το Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου. Μάλιστα είχε συνεργαστεί πρόσφατα με ορισμένους από τους εφήβους, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ομάδα Φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς τον Απρίλιο. Έτσι, ο δάσκαλος βλέποντας ξανά τους παλιούς του μαθητές, καλωσόρισε γεμάτος χαρά την ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων», αναπολώντας και τις όμορφες στιγμές των μαθημάτων στο Νέο Κόσμο και της έκθεσης της ομάδας φωτογραφίας της Κάριτας Ελλάς.

Οι δημιουργοί της έκθεσης «Και τι θα γινόταν αν;» ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν για τα έργα τους. Οι έφηβοι διάλεξαν την αγαπημένη τους φωτογραφία και εξέφρασαν τις απορίες τους όσον αφορά τις τοποθεσίες λήψης αλλά και τις τεχνικές των φωτογραφιών.

Πριν το άνοιγμα της έκθεσης οι έφηβοι πήγαν βόλτα στην Μαρίνα Αλίμου και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την θάλασσα αλλά και να τραβήξουν όμορφες φωτογραφίες κατά μήκος όλης της παραλίας.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Caritas Hellas visited the photo exhibition «And what would happen if?»

On Wednesday, May 23, took place another tour together with the beneficiaries of Caritas Hellas-Social Spot at Neos Kosmos. The «Youth Empowerment Group-Discover Athens» visited the photo exhibition «And what would happen if?» of the photo team of Municipality of Alimos.

The teacher, Yiannis Yiannakopoulos, was there to welcome the members of group. The teacher, Yiannis, had previously worked with some of the adolescents who participated in a photographic group, which ended in April, by the Social Center of Caritas Hellas. Thus, seeing again his old students, he was very happy and even happier to welcome the rest of the team as well.

The creators of the exhibition were eager to talk about their photos. Every teenager chose their favorite photo and expressed their questions about the shooting locations and the techniques of the photos.

Before the opening of the exhibition the teenagers went to Alimos beach and had the opportunity to enjoy the seaside but also to take beautiful photos.

The excursion is a part of «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.