Δράσεις
Μάγεψε η Θεατρική Ομάδα της Κάριτας Ελλάς στην παράσταση στο θέατρο ΠΚ
Η παράσταση ήταν το αποτέλεσμα της προσωπικής και ομαδικής δουλειάς όλων των παιδιών που συμμετείχαν στη Θεατρική Ομάδα της Κάριτας Ελλάς

Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουνίου «ανέβηκε» με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο ΠΚ η παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο.

H ομάδα δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2017 και αποτελείται από 15 έφηβους από το Αφγανιστάν και το Ιράν, και τον δημιουργό και συντονιστή αυτής Χαλίλ Αλιζάντα, ο οποίος είχε αναλάβει τη σκηνοθετική καθοδήγηση και την επιμέλεια του θεατρικού δρώμενου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται τους τελευταίους 8 μήνες με ασκήσεις χαλάρωσης και ορθοφωνίας, θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς. Οι περισσότεροι έφηβοι δεν είχαν προηγούμενη επαφή με το θέατρο, έτσι μέσα από τη θεατρική ομάδα τούς δόθηκε η ευκαιρία να απελευθερωθούν, να εκφραστούν και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

pk1 pk2 pk3 pk4 pk5 pk6 pk7 pk8 pk9 pk10
>

Η παράσταση ήταν το αποτέλεσμα της προσωπικής και ομαδικής δουλειάς όλων των παιδιών που συμμετείχαν ανελλιπώς σε όλες τις ομάδες, τους τελευταίους 8 μήνες. Έπειτα από ασκήσεις, ανάγνωσης ελληνικών και περσικών ποιημάτων, έργων τέχνης του 20ού αιώνα, δημιούργησαν όλοι μαζί μία παράσταση αποτελούμενη από μικρές ιστορίες, η καθεμία με ιδιαίτερο συμβολισμό και νόημα. Οι θεατές παρακολούθησαν τους έφηβους και ευχήθηκαν να αξιοποιήσουν επαγγελματικά το ταλέντο τους και αυτό να είναι το ξεκίνημα της καριέρας τους στην Ελλάδα.

To σεμινάριο της Θεατρικής ομάδας εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαννακόπουλος

The Theatrical Group of Caritas Hellas in «PK» Theater in Neos Kosmos

On Monday 25th and Tuesday 26th of June PK Theater hosted, in a plentiful atmosphere, the performance of the Theatrical Group on the Social Spot of Neos Kosmos.

The group was created in November 2017 by Chalil Alizada, who was the director and had the custody and coordination of the group that constitutes from 15 teenagers. The meetings of the group were carried out the past 8 months with relaxation exercises and elocution, theatrical games and improvisations. Most of the teenagers didn’t have any previous experience in acting, and via this group they were given a chance to express themselves and blossom out their talent.

pk11 pk12 pk27 pk28 pk13 pk17 pk14 pk16 pk18 pk15
>

The performance was the result of personal and team work from all the participants that came to every single meeting the past 8 months. After all the exercises, the readings of Persian and Greek poems, art of the 20th Century, they created all together a performance that was consisted of small stories, every each one with a special meaning and symbolism. The audience watched the teenagers and wished that this was just the start of their professional life in their new beginning in Greece.

The seminar of theatrical group is part of the project «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Project is run by Caritas Hellas and is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.

pk21 pk20 pk19 pk22 pk23 pk24 pk25 pk26

Photo credits to Yiannis Yiannakopoulos