Δράσεις
Η «Μέρα της Άνοιξης» στο Κοινωνικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη
Δεκατρείς ημέρες μετά τη Ζωροαστρική Πρωτοχρονιά γιορτάζεται η «Ημέρα της Άνοιξης»

Στις 2 Απριλίου, στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στην Θεσσαλονίκη, πρόσφυγες από το Ιράν και το Αφγανιστάν, αλλά και από την Συρία, το Ιράκ, την Αλγερία, την Νέα Γουινέα και Δυτική Σαχάρα, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάζουν όλοι μαζί την «Μέρα της Άνοιξης» ή το «13 BE-DAR» κατά τον Ιρανικό λαό.

Η μέρα αυτή γιορτάζεται δεκατρείς μέρες μετά την Ιρανική πρωτοχρονιά (Ζωροαστρική Πρωτοχρονιά) και σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών του Newruz, δηλαδή του Νέου Χρόνου.

Ιρανοί, Αφγανοί και Σύροι μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά από την χώρα τους, έφαγαν όλοι μαζί και αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους.

On April 2, at the Social Center of Caritas Hellas in Thessaloniki, refugees from Iran and Afghanistan, as well as from Syria, Iraq, Algeria, New Guinea and Western Sahara, gathered to celebrate together the «Day of Spring» or «13 BE-DAR» according to the Iranian people.

This day is celebrated thirteen days after the Iranian New Year’s Eve and marks the end of «Newruz» holiday, the New Year’s Eve.

Iranians, Afghans and Syrians cooked traditional food from their own country, they all ate together and exchanged views among themselves.