Δράσεις
Ωφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς γιόρτασαν την Ζωροαστρική Πρωτοχρονιά
21η Μαρτίου: Πρώτη Ημέρα του Χρόνου - Πρώτη Ημέρα της Άνοιξης (Newruz)

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους ξενώνες και τα διαμερίσματα της Κάριτας Ελλάς στην Αθήνα και στην Καλλιθέα, πραγματοποίησαν μία διαφορετική εκδήλωση στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στα Κάτω Πατήσια, με αφορμή την Ζωροαστρική Πρωτοχρονιά (Newruz).

Το προσωπικό της Κάριτας Ελλάς βοήθησε με μεγάλη χαρά και αφοσίωση στο συντονισμό αυτής της γιορτής. Κάποιοι ωφελούμενοι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας βοήθησαν ιδιαίτερα στην όλη διοργάνωση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ωφελούμενοι από διαφορετικές εθνικότητες, καθώς ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης, λόγω του ότι η 21η Μαρτίου αποτελεί και παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Την εκδήλωση φιλοξένησε ένα παραδοσιακό καφενείο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.  Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο, δίνοντας ζωή σε μία μικρή πλατεία του κέντρου.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και για όλες μας τις δράσεις, έχουμε την πολύτιμη στήριξη της γειτονιάς, καθώς και ανθρώπων της κοινότητας και του σχολείου, οι οποίοι μας στηρίζουν και πιστεύουν στο έργο μας.

On Wednesday, March 21st, Caritas Hellas’ beneficiaries, who live in the shelters and apartments in Athens and Kallithea, organized a special event, in order to celebrate their traditional Holiday, Newruz – New Year’s Day.

The celebration took place at Saint Nicolas Square. Beneficiaries and staff members collaborated in order to organize this event. The neighbours and the community members strengthen our efforts. They always support us.

People from different cultural backgrounds, participated in the celebration trying to pass a message of equality, as it was the global anti-discrimination day.

Children and adults had the chance to enjoy the sunny day in the small square in Patissia.