Δράσεις
Η ομάδα εφήβων της Κάριτας Ελλάς επισκέπτεται την έκθεση «Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν…»
Οι έφηβοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα έργα των σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και ο καθένας διάλεξε νοερά το αγαπημένο του έργο

Ακόμη μία δημιουργική συνάντηση πραγματοποίησε η ομάδα «Εμψύχωση Εφήβων-Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο,  την Τετάρτη 16 Μαΐου, στην περιοχή της Κυψέλης και στην έκθεση «Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν…».

Το σημείο συνάντησης δόθηκε στον ιστορικό πεζόδρομο της «Φωκίωνος Νέγρη», ναυαρχίδα και σύμβολο αναψυχής της περιοχής, όπου και έμαθαν για την ιστορία της περιοχής της Κυψέλης από το 1930, για την αρχιτεκτονική των κτιρίων τής τότε αριστοκρατικής περιοχής καθώς και για την υποβάθμιση που υπέστη από την δεκαετία του 1980 και έπειτα.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την έκθεση και θαύμασαν τα έργα σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Εκεί, ένας σπουδαστής έκανε μία μικρή εισαγωγή για την έκθεση και έπειτα ανέλυσε τις τεχνικές με τις οποίες είχαν δημιουργηθεί τα έργα. Οι έφηβοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα έργα των σπουδαστών και ο καθένας διάλεξε νοερά το αγαπημένο του έργο!

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Youth Empowerment Group of Caritas Hellas visited the exhibition «Painters and Sculptors Carving…»

On Wednesday 16 May the ’’Youth Empowerment Group-Discover Athens’’ met once again to spend a creative visit to  Kypseli area and  the exhibition «Painters and Sculptors Carving…».

The meeting point was given to the historical pedestrian road of «Fokionos Negri», a recreational symbol of the area. The teenagers learned about the history of Kypseli, the degradation it suffered since the 1980s and the architecture of the buildings of the aristocratic area. Afterwards, they visited the art pieces created by students of the School of Fine Arts.

A student of the school gave the teenagers an analysis about the techniques the artists used. The teens were very interested and everyone chose their favorite painting!

The activity is a part of «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in the Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.