Δράσεις
Το Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης συνεχίζεται στη Βόρεια Ελλάδα
Η ομάδα της Κάριτας Ελλάς στην Βόρειο Ελλάδα παρέχει ανθρωπιστική και υλική βοήθεια στις Ανοικτές Δομές Φιλοξενίας

Το πρόγραμμα καλύπτει στοχευμένες ανάγκες τις οποίες οι ίδιοι πρόσφυγες αδυνατούν να καλύψουν.

Η ομάδα της Κάριτας Ελλάς δραστηριοποιείται στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας των Διαβατών, της Κατερίνης, των Σερρών και της Καβάλας, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης αλλά και υλοποιώντας έργα που κάνουν τη διαμονή μικρών και μεγάλων πιο άνετη και δημιουργική.

Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες η ομάδα της Βόρειας Ελλάδας έχει προχωρήσει σε διανομή: αντιφθειρικών σαμπουάν για παιδιά στη Δομή των Διαβατών, προσωπικών ειδών υγιεινής στη Δομή της Καβάλας, απαραίτητων ειδών φροντίδας και υγιεινής για μωρά όπως πάνες, μπιμπερό και κορμάκια-φορμάκια για τα νεογέννητα στη Δομή της Κατερίνης.

Επιπλέον διένειμε μαξιλάρια στη Δομή των Διαβατών, απλώστρες, μανταλάκια και σετ με κουζινικά σκεύη στη Δομή της Κατερίνης, ενώ κατασκεύασε και παιδική χαρά στη Δομή των Σερρών.

Το Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης της Κάριτας Ελλάς στη Βόρεια Ελλάδα συνεργάζεται με τις Ελληνικές Αρχές που είναι υπεύθυνες για την διαχείριση των Δομών, με σκοπό την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Δομές.

Καθώς η ροή των προσφύγων συνεχίζεται λόγω των νέων αφίξεων, και ένα ποσοστό τους δεν έχει το δικαίωμα οικονομικής ενίσχυσης, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα από την άφιξή τους στη χώρα μας, το πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης της Κάριτας Ελλάς βρίσκεται σε ετοιμότητα με σκοπό να υποστηρίξει και να βοηθήσει τους πρόσφυγες.