Δράσεις
Στο Θησείο η ομάδα «Εμψύχωσης Εφήβων»
Οι έφηβοι ωφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς έμαθαν για τον ιστορικό πλούτο της Αθήνας αλλά και την ελληνική μυθολογία που την περικλείει

Οι «αποδράσεις» της ομάδας «Εμψύχωση Εφήβων – Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο συνεχίζονται. Με την βοήθεια ενός ξεναγού από την ομάδα Athens Free Walking Tour, η οποία προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της Αθήνας, η ομάδα εξερεύνησε την περιοχή του Θησείου την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Ξεκινώντας από την ιστορία της πλατείας στο Μοναστηράκι και καταλήγοντας μέσω του Θησείου στην Πνύκα, οι έφηβοι ωφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς έμαθαν για τον ιστορικό πλούτο της Αθήνας αλλά και την ελληνική μυθολογία που την περικλείει, με πρωταγωνιστή βέβαια τον Θησέα.

Η ομάδα πέρασε από τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και κατέληξε στην Πνύκα, όπου όλοι απόλαυσαν τη θέα της Αθήνας και την Ακρόπολη. Στην Πνύκα οι έφηβοι είδαν το πρώτo Κοινοβούλιο των Αθηναίων, εκεί όπου γεννήθηκαν οι πρώτες συζητήσεις περί δημοκρατίας και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την ευημερία της πόλης. Οι ωφελούμενοι διασκέδασαν τη βόλτα και αντιλήφθηκαν βαθύτερα έννοιες όπως φιλοσοφία, δημοκρατία και πόλις.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Caritas Hellas’ Youth Empowerment Group visited the area of  Thiseio

Another tour of the «Youth Empowerment Group-Discover Athens» of the Social Center of Caritas Hellas in Neos Kosmos took place on Wednesday, the 30th of May. With the help of a tour guide from the Athens Free Walking Tour team, offering free guide tours to the center of Athens, the group explored the area of Thiseio.

Starting from the history of the square in Monastiraki and finishing through Thiseio in Pnyx, the team was excited with the rich history of the historical center of Athens along with its mythology. In particular, Theseus mythology was discussed.

The team passed from the National Observatory of Athens and reached Pnyx, where the first Parliament of the Athenians was located. There, the teenagers saw where the first debates on democracy and the decision-making processes were taking place. Also, according to the tour guide from the hill of Pnyx, one can enjoy the best view of the Acropolis. The beneficiaries enjoyed the tour, and in regards to ancient Athens, deeper concepts such as philosophy, democracy and the city («Polis») were perceived.

The excursion is a part of «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Program is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.