Δράσεις
Βράβευση επιτυχόντων στα προγράμματα Κομμωτικής – Αισθητικής – Μπαρίστα
Η Κάριτας Ελλάς βραβεύει τους επιτυχόντες που ολοκλήρωσαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα Κομμωτικής, Μπαρίστα και Αισθητικής

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα η απονομή των πιστοποιήσεων σε 58 ενήλικες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο, την Ιορδανία, την Ερυθραία, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία και άλλες χώρες, ωφελούμενοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς του Νέου Κόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν με επιτυχία των Γ’ Κύκλο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κομμωτικής ΙΙ, Μπαρίστα και Αισθητικής διάρκειας 60 ωρών, ένα πρόγραμμα το οποίο ανέθεσε η Κάριτας Ελλάς στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Ακμή», τον περασμένο Νοέμβριο.

Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε συγχρόνως με μετάφραση και διερμηνεία, την οποία παρείχε η Κάριτας Ελλάς, για να γίνει πλήρως αντιληπτή στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου. Άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς , εργαζόμενους και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς, σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες για τις προσπάθειες και την επιτυχία τους.

Award ceremony for those who completed the vocational training on Hairdressing, Barista and Beauty Care

Caritas Hellas organised an award ceremony for those who completed the vocational training on Hairdressing (level II), Barista and Beauty Care.

The award ceremony was held on Wednesday, 20th June 2018 in a very pleasant environment during which 58 adults from Syria, Afghanistan, Iran, Morocco, Jordan, Eritrea, Egypt, Palestine, Ukraine and other countries, who are beneficiaries of Caritas Hellas in Neos Kosmos, received a certificate as they had successfully completed the 3rd Cycle of the vocational training programmes of hairdressing II, Barista and Beauty Care at the private vocational training institute of AKMI. The duration of each programme was of 60 hours and the collaboration between the private vocational training institute of AKMI and Caritas Hellas started last November.

The vocational training was carried out with interpretation, provided by Caritas Hellas, in order to fully understand the educational process in their native languages. Men and women refugees, with different educational background, had the unique opportunity to improve their skills and qualifications or acquire new skills in order to be able to claim a position in the labor market.

The training courses are part of the project «METAVASIS Project – Participation, Empowerment and Social Inclusion of Refugees / Migrants in Greece» concerning the support and integration of refugees and immigrants in Greek society. The Project is run by Caritas Hellas and is funded by the German Foreign Ministry and Caritas Germany.

A big thank you and from all Caritas Hellas staff and volunteers to all participants for their hard work and congratulations to all.