Επίσκεψη στο ΚΠΙΣΝ

by caritas-athens Ιανουάριος 10, 2017 13:17

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Επίσκεψη και ξενάγηση στο νέο «στολίδι» της πρωτεύουσας, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο Νέο Φάληρο, διοργάνωσε η Κάριτας Αθήνας για τα μέλη και τους φίλους της, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, 50 άτομα από όλες τις ενορίες της Αθήνας περιηγήθηκαν για δύο και πλέον ώρες, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους, του ξεχωριστού αυτού Κέντρου, δημιουργία του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano, που κάνει τους Έλληνες να νοιώθουν υπερήφανοι για την κατασκευή του!

Η ξενάγηση περιελάμβανε περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτηριακό συγκρότημα, που σύντομα θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), στο χώρο του «Φάρου» (το όνομα της στέγης από όπου η θέα σε όλο το λεκανοπέδιο και τον Σαρωνικό είναι μοναδική), καθώς και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα 450 δένδρα και οι 280.000 θάμνοι και φυτά, αντανακλώντας το μεσογειακό τοπίο!

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και την έκθεση «Γιάννης Μόραλης - Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης», που διοργάνωσε το ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού και περιλαμβάνει πενήντα αριστουργήματα του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη και δεκαοκτώ χάλκινες δημιουργίες του γλύπτη Χρήστου Καπράλου. Πρόκειται για έργα των δύο καλλιτεχνών -από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα στη χώρα μας- οι οποίοι συναντήθηκαν όταν ήταν φοιτητές στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έκτοτε ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας στη ζωή και την καριέρα τους.