Εργαστήρια χειροποίητων κοσμημάτων και πλεξίματα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

by caritas-hellas Μάιος 04, 2017 09:45
Δημιουργικά και ευχάριστα περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους οι γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες της Κάριτας Ελλάς στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι άνθρωποι της Οργάνωσης που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη συγκεριμένη δομή, έχουν οργανώσει δύο εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, προκειμένου οι γυναίκες που διαμένουν στον ξενώνα να κινητοποιηθούν, περνώντας το χρόνο τους με τρόπο ευχάριστο και αποκτώντας μια χρήσιμη δεξιότητα.

Το πρώτο εργαστήριο έχει ως θέμα το πλεξίμο. Γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και συμμετέχουν 15-20 γυναίκες. Οι ωφελούμενες δημιουργούν διάφορα αξεσουάρ, όπως κάπες, κασκόλ, σκουφάκια, ζακέτες, μαξιλαράκια και άλλες παρόμοιες δημιουργίες. Πέρα από το γεγονός ότι οι γυναίκες κινητοποιούνται περνώντας τον χρόνο τους δημιουργικά με μια δραστηρίοτητα που οι ίδιες επέλεξαν, αποτελεί και ένα σημείο συνάντησης των γυναικών με σκοπό να κινητοποιηθούν.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή γυναικών από την τοπική κοινότητα, οι οποίες έχουν κάνει πολύτιμες δωρεές σε υλικά πλεξίματος, όπως μαλλί κλπ.

Το δεύτερο εργαστήριο αφορά δημιουργική απασχόληση με θέμα τα χειροποιήτα κοσμήματα, κυρίως με χάντρες. Η δραστηριότητα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα. Συμμετέχουν 15 γυναίκες και περίπου 5 έφηβες.