Μαθήματα ομορφιάς στο Καρά Τεπέ

by caritas-hellas Αύγουστος 02, 2017 10:19
Μαθήματα αισθητικής και τεχνικών ομορφιάς σε γυναίκες που φιλοξενούνται στην προσωρινή δομή στέγασης προσφύγων και μεταναστών του Καρά Τεπέ στη Λέσβο ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου από την ομάδα της Κάριτας Ελλάς που δραστηριοποιείται εκεί.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετάβαση - Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» και γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα - Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνικές ομορφιάς και καλλωπισμού φρυδιών (σχήματα και ύφος που δίνουν στο πρόσωπο, σχεδιασμός και διόρθωση φρυδιών, αποτρίχωση προσώπου κλπ.), περιποίηση μαλλιών και εκπαίδευση κομμωτηρίου (χτενίσματα για μακριά μαλλιά, μέθοδοι διάγνωσης και επιλογής κατάλληλου χτενίσματος, κουρέματα για κοντά και μακριά μαλλιά κλπ.).

Η συμμετοχή των ωφελούμενων γυναικών είναι μεγάλη, παρακολουθούν με ενδιαφέρον και πολύ καλή διάθεση τις συμβουλές του προσωπικού της Κάριτας Ελλάς, δοκιμάζουν τεχνικές η μία στην άλλη και περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.