Οι μπαλαδόροι της Κάριτας

by caritas-hellas Μάιος 04, 2017 10:13

Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, αλλά πέρα από αυτό, είναι ένα άθλημα ομαδικό που προάγει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα, τη χαρά του παιχνιδιού, τα ανάμεικτα συναισθήματα της νίκης και της ήττας, την έξαψη της συμμετοχής...

Η Αναστασία Μπενέκου, ψυχολόγος της δομής φιλοξενίας προσφύγων της Κάριτας Ελλάς στη βόρεια Ελλάδα, συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα δημιουργίας ομάδας ποδοσφαίρου του ξενώνα, όπου φιλοξενούνται δεκάδες οικογένειες, κυρίως από τη Συρία.

Στην ομάδα συμμετέχουν 15 παιδιά και έφηβοι, οι προπονήσεις που πραγματοποιόύνται στην αυλή του ξενώνα, είναι συχνές και... σκληρές, κάτω από «την έμπειρη καθοδήγηση της προπονήτριας Αναστασίας», και η χαρά όλων των μελών της ομάδας δεν περιγράφεται!

Τις προηγούμενες ημέρες, η ομάδα απέκτησε και εμφάνιση, έπειτα από την ευγενική δωρεά 25 φίλων της Κάριτας Ελλάς. Οι χορηγοί, οι οποίοι πρόσφεραν στα παιδιά ποδοσφαιρικά παπούτσια, κάλτσες και κιτρινόμαυρες φανέλες, με τα ονόματά τους τυπωμένα στην πλάτη, είναι οι εξής:

Νίκος Παπαδόπουλος, Σπύρος Εμμανουηλίδης, Ορέστης Τζιόλας, Ορέστης Περιλής, Μαρία Ελευθεριάδου, Αλέξανδρος Γλιας, Άννα Πούλα, Βασίλειος Ταρνατόρος, Έλενα Καραβασίλη, Πηνελόπη Μιλκούδη, Σπύρος Ζερβός, Δημήτριος Ανεζουλάκης, Δημήτριος Βασιλάκης, Σοφία Τσιώρη, Γεωργία Τσιώρη, Θωμάς Αυλωνίτης, Ναταλία Ορφανάκη, Ηλέκτρα Στεφανάτου, Φανή Κοντίδου, Λέττη Παππά, Δέσποινα Χατζηγεωργίου, Βασίλειος Αργύρης, Εύα Παράφορου, Στέλλα Μπλατσούκα και Βασιλική Παπανικολοπούλου.