Ο Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

by caritas-hellas Αύγουστος 18, 2017 13:04

Μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, και στο λαό και τους επισκέπτες της πόλης έστειλε ο Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς π. Αντώνιος Βουτσίνος.

Το μήνυμα (στα ελληνικά) έχει ως εξής:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μου στους τραυματίες της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Προσεύχομαι για το λαό και τους επισκέπτες της Βαρκελώνης και της Ισπανίας και εύχομαι να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα.

Η Κάριτας Ελλάς καταδικάζει τη βία σε όλες τις μορφές της και όλοι προσευχόμαστε για την Ειρήνη».

π. Αντώνιος Βουτσίνος

Πρόεδρος Κάριτας Ελλάς

Ακολουθεί το πρωτότυπο μήνυμα:

«I express my sincere condolences to the families of the victims and my sympathy to the injured of yesterday's terrorist attack in Barcelona.

pray for all the people and visitors of Barcelona and Spain, and I wish for a better day.

Caritas Hellas condemns violence in all its forms and we all pray for peace.

Father Antonios Voutsinos

President

Μήνυμα της Κάριτας Ευρώπης

Δήλωση συμπαράστασης στον ισπανικό λαό εξέδωσε και η Κάριτας Ευρώπης:

«Μετά τα χθεσινά καταστροφικά γεγονότα, η Κάριτας Ευρώπης εκφράζει την ειλικρινή της ανησυχία για το λαό της Βαρκελώνης και άλλων πόλεων και χωριών της Καταλονίας και της Ισπανίας. Πενθούμε τις άσκοπες απώλειες αθώων ανθρώπων και εκφράζουμε την ελπίδα για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Συμμεριζόμαστε τα δεινά των οικογενειών, των φίλων και των κοινοτήτων που έχουν χάσει έναν αγαπημένο.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να θυμηθούμε και να θρηνήσουμε τα θύματα όλων των προηγούμενων επιθέσεων και όλων των συνεχιζόμενων κρίσεων, ιδίως όλων των «αόρατων» θυμάτων της τρομοκρατίας παγκοσμίως.

Θα θέλαμε να κάνουμε μια ειδική αναφορά προς όλους τους Καλούς Σαμαρείτες: επαγγελματίες, εθελοντές και τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρθηκαν, ανιδιοτελώς και με αγάπη, να βοηθήσουν και να φροντίσουν τα θύματα της βίας. Οι Καλοί Σαμαρείτες θα είναι παρόντες και σήμερα και αύριο. Η βοήθεια και η ανακούφιση που παρέχεται από την παρουσία τους είναι πολύτιμη για όλους. Ας κρατήσουμε το παράδειγμά τους και ας θυμηθούμε ότι, όπως είπε ο Πάπας Φραγκίσκος: «όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον [...] και μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον με το να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλον».

Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να επιτρέψουμε σε όλους μας να ζήσουμε ειρηνικά και με αξιοπρέπεια. Ακολουθώντας τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου, πρέπει να ξεκινήσουμε μια «επανάσταση της στοργής» και να χρησιμοποιήσουμε αυτή την «πορεία αλληλεγγύης» για να ξεπεράσουμε τις σκληρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. «Ο καθένας μπορεί να γίνει εργάτης της ειρήνης».

Το πρωτότυπο μήνυμα της Κάριτας Ευρώπης

Following the devastating events of yesterday, Caritas Europa expresses its heartfelt concern for the people in Barcelona and other towns and villages of Catalonia and Spain. We mourn the unnecessary loss of lives and hope for the prompt recovery of the injured. We share in the suffering of families, friends and communities who have lost a beloved one.

At the same time, we want to remember and mourn the victims of all previous attacks and of all on-going crises, in particular all the “invisible” victims of terror the world over.

We would like to make a special mention in honour of all the Good Samaritans: professionals, volunteers and lay people who readily, selflessly and tenderly assisted and cared for the victims of violence yesterday. The Good Samaritans who will also be present today and tomorrow. The comfort given by their presence is invaluable to many. Let us take example of them and remember that, as Pope Francis said: “we all need each other […] and we can only build the future by standing together, including everyone”.

We must work together to allow each and every one of us to live in peace and dignity. Heeding the words of Pope Francis, we must embark on a “revolution of tenderness” and use this “path of solidarity” to overcome the heinous challenges we face today. “Everyone can be an artisan of peace”.