Σεμινάρια φωτογραφίας στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο

by caritas-hellas Δεκέμβριος 04, 2017 12:02
Συνεχίζονται έως τα τέλη Ιανουαρίου 2018, με μεγάλη συμμετοχή, τα σεμινάρια φωτογραφίας στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο. Τα μαθήματα απευθύνονται στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας και υλοποιούνται από την Κάριτας Ελλάς με την την υποστήριξη του Metapolis Gallery.

Στα σεμινάρια συμμετέχουν δεκάδες άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων, από την Αλγερία, το Αφγανιστάν, τη Γεωργία, την Γκάνα, το Ιράν, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη.

Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη παρακολουθήσει θεωρητικά μαθήματα για την τεχνική της φωτογραφίας, έχουν επισκεφθεί σχετικές εκθέσεις για να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας και έχουν πραγματοποιήσει εξωτερικές λήψεις με φωτογραφικές μηχανές στην Ακρόπολη, την Πλάκα και το Μοναστηράκι.

Στις εξωτερικές λήψεις βοήθησαν και τα μέλη της ομάδας του METApolis, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και τις επαγγελματικές τους μηχανές με τη φωτογραφική ομάδα της Κάριτας Ελλάς.

Ο δάσκαλος Γιάννης Γιαννακόπουλος ένωσε τις δύο διαφορετικές φωτογραφικές παρέες, σε ένα κοινό φωτογραφικό ταξίδι. Ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή ενός Ανθρώπου που ταξίδευσε από μακριά και είναι μαζί μας.

Απώτερος σκοπός των μαθημάτων είναι η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που θα αναπτυχθούν, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης με μέσο την διαπολιτισμική εκπαίδευση. Μια φωτογραφική μηχανή καταφέρνει να ενώσει ανθρώπινες αξίες.

Τα μαθήματα και οι φωτογραφίσεις θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018 με στόχο τη δημιουργία μιας έκθεσης φωτογραφίας των μελών της ομάδας  στις αρχές του Φεβρουαρίου όπου θα μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους σκέψεις, εικόνες, στιγμές και τα φωτογραφικά κλικ.