Σε αγώνες σκάκι στο Πλωμάρι συμμετείχαν ωφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς στο Καρά Τεπέ

by caritas-hellas Αύγουστος 07, 2017 11:34
Στο 2ο τουρνουά σκάκι στο χωριό Πλωμάρι της Λέσβου συμμετείχαν 15 ωφελούμενοι του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς του Καρά Τεπέ.

Οι αγώνες σκάκι πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, και οι 15 άνδρες που διαμένουν στην προσωρινή δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ Λέσβου, συνοδευόμενοι από την ομάδα Κάριτας Ελλάς, πήραν μέρος στους αγώνες μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης Μιχαήλ Αϊβαλιώτη.

Η συμμετοχή της Κάριτας Ελλάς σε αυτή την εκδήλωση είχε ως στόχο να συνδεθούν οι ωφελούμενοι με το Σκακιστικό Όμιλο Μυτιλίνης, να συναναστρφούν με τους κατοίκους του νησιού και να συμμετέχουν σε μια δημιουργική ψυχαγωγική δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη διευκύλυνση της ενσωμάτωσής τους στην τοπική κοινωνία.

Το σκάκι είναι μία ιδανική δραστηριότητα, σε αυτήν την κατεύθυνση γιατί η διαφεορετική γλώσσα δεν εμποδίζει δύο ανθρώπους να παίξουν και να διασκεδάσουν. Βέβαια οι 15 οφελούμενοι της Κάριτας Ελλάς δεν είχαν τις ίδιες ικανότητες στο σκάκι με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ωστόσο έπαιξαν με όρεξη και καλή διάθεση τις παρτίδες τους, διασκέδασαν, έκαναν νέες γνωριμίες και απόλαυσαν τη μοναδική αυτή εμπειρία, την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι (διοργανωτές, σκακιστές του ομίλου, οι ωφελούμενοι και η ομαδα της Κάριτας Ελλάς) εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν.