Χώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων για γυναίκες ετοιμάζει η Κάριτας Ελλάς στο Σκαραμαγκά

by caritas-hellas Αύγουστος 04, 2017 11:13
Νέο χώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων για τις γυναίκες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά δημιουργεί η Κάριτας Ελλάς

Η ομάδα της Κάριτας Ελλάς επισκέφτηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου την προσωρινή δομή στο Σκαραμαγκά, μίλησε με τις γυναίκες που φιλοξενούνται εκεί, κατέγραψε τις ανάγκες τους και τις ενημέρωσε, τόσο ομαδικά όσο κι ατομικά, για τις νέες δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν ως τα τέλη Αυγούστου σε χώρο της Κάριτας Ελλάς μέσα στη δομή.

Μέσα στο χώρο αυτό η Κάριτας Ελλάς προγραμματίζει, στο πλαίσιο του προγράμματος  Γυναικείας Προστασίας και Ενδυνάμωσης, κοινωνικές δραστηριότητες, εκμάθηση γλωσσών, δραστηριότητες σωματικής ενδυνάμωσης και άσκησης, καθώς επίσης υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής που θα απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού της Δομής Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μετάβαση - Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα». Ο χώρος κοινωνικών δραστηριοτήτων για τις γυναίκες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του προς το τέλος του Αυγούστου.