«ΤΑ ΛΕΟΝΤΕΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΤΑΣ 2017

by caritas-athens Απρίλιος 24, 2017 12:48
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου η συναυλία «Τα Λεόντεια τραγουδούν για την Αγάπη», στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Λεοντείου Πατησίων, που διοργάνωσε η Κάριτας Αθήνας σε συνεργασία με το Λεόντειο Πατησίων & το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης για τον εορτασμό της Ημέρας Κάριτας 2017!

Έξι μουσικά σχήματα όλων των βαθμίδων των δύο σχολείων και διακόσιοι μαθητές και απόφοιτοι απέδωσαν με τον πιο τρυφερό και συνάμα επαγγελματικό τρόπο, τραγούδια αφιερωμένα στο δυνατότερο συναίσθημα, την Αγάπη, υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση των ταλαντούχων καθηγητών μουσικής!

Το πρόγραμμα περιλάμβανε γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, κλασσικές και μοντέρνες μελωδίες και τον ύμνο της Caritas (στα λατινικά σημαίνει αγάπη), που ερμήνευσαν η Χορωδία Δημοτικού Λεοντείου Πατησίων με μαέστρο την κα Νικόλ Πρίντεζη, η Μεικτή Νεανική Χορωδία Γυμνασίου-Λυκείου & Αποφοίτων Λεοντείου Πατησίων, με  μαέστρο τον κ. Βασίλη Γιώτη, η Ορχήστρα Γυμνασίου -Λυκείου Λεοντείου Πατησίων, με μαέστρο την κα Σπυριδούλα Κλάδη-Κακλή, το Μουσικό σχήμα Αποφοίτων Λεοντείου Πατησίων, που απαρτίζουν οι Γιώργος-Αλέξανδρος Βαλλής, Κλαύδιος Βουτσίνος και Κωνσταντίνος Σαρρής, ο απόφοιτος Δημήτρης Κορρές, η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, καθώς και η Χορωδία "Ambitus" Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με μαέστρο την κα Κατερίνα Βασιλικού και με τη συνοδεία από τους πιανίστες κ.κ. Λυσίμαχο Ζαρίφη και Μιχάλη Χανό.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε το φινάλε της παράστασης, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών και της Ορχήστρας Γυμνασίου-Λυκείου Λεοντείου Πατησίων, που απέδωσαν το τραγούδι «Όπου υπάρχει αγάπη», σε μουσική και στίχους του κ. Στέφανου Βαρελά, ο οποίος παρακολούθησε τη συναυλία και σε ενορχήστρωση και Διεύθυνση της κας Σπυριδούλας Κλάδη-Κακλή!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος  Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο Σεβασμιώτατος Έξαρχος των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών π. Ιωσήφ Μπεζαζιάν, ο Σεβαστός Πρόεδρος των Ελληνογαλλικών Σχολείων και της Μαριανής Αποστολής στην Ελλάδα, frère Ματθαίος Λεβαντίνος, οι εφημέριοι π. Ανδρέας Βουτσίνος και π. Κρίστιαν Γκασπάλ, ο ιερέας π. Μάρκος Βιδάλης, frères του Τάγματος των Maristes και αδελφές του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Λεοντείου Πατησίων κ. Νίκος Νούλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου κ. Παναγιώτης Μαμαλής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Αθήνας, ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής π. Ιωάννης Πάτσης, η Γ. Γραμματέας κ. Ελισσάβετ Ιουστινιανού-Μέρριττ, ο ταμίας κ. Στανίσλαος Στουραΐτης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα Ελένη Κάραμποττ, η κα Νικολέττα Δελατόλα και ο κ. Μανώλης Σιγάλας, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης, απόφοιτοι, γονείς και παιδιά, που ξεπέρασαν τα 650 άτομα!

Ας σημειωθεί, πως εφέτος η Μαριανή Κοινότητα (frères Maristes) συμπληρώνει 200 χρόνια παρουσίας στην εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο και η Διεθνής Οργάνωση Caritas 120 χρόνια φιλανθρωπικής δράσης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, με το δίκτυό της να δραστηριοποιείται σε 200 χώρες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Date:
Δευτέρα, Απρίλιος 24, 2017 - 12:45