Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη για την Τρίτη Ηλικία

by caritas-athens Απρίλιος 24, 2017 12:51
Δωρεάν επίσκεψη στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι) και ξενάγηση στην ενότητα της «Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων» διοργανώνει η Κάριτας Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στήριξη της Τρίτης Ηλικίας», που υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στις 10.00 π.μ.

Στην ξενάγηση, που θα διαρκέσει δύο ώρες, οι επισκέπτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι μόνο άτομα της Τρίτης Ηλικίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό και πνευματικό βίο της νεότερης Ελλάδας από τα τέλη του 18ου αιώνα και εξής, μέσα από δωρεές οικογενειακών κειμηλίων από τους απογόνους και συγγενείς των προσώπων που συνδέθηκαν με τη νεότερη ιστορία του  ελληνικού κράτους.

Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος ΤΙΜΑ το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει μεταφορά από και προς το Μουσείο και κέρασμα στο καφέ του Μουσείου. Για τον λόγο αυτό η πρόσβαση/μεταφορά, όσων επιθυμούν, θα γίνει με πούλμαν το οποίο θα παραλάβει και θα επιστρέψει τους ενδιαφερομένους από/σε κεντρικό σημείο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου, στο φανάρι πριν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται το αργότερο έως τις 09:30 π.μ,  γιατί το πούλμαν θα περάσει στις 09:40 πμ για να τους μεταφέρει στην οδό Κουμπάρη 1.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο κεντρικό γραφείο της Κάριτας Αθήνας (Ομήρου 9,

τηλ: 210 3626186, από τις 08.30-14.30) με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή  12/5/2017.
Date:
Δευτέρα, Απρίλιος 24, 2017 - 12:45