Εκδρομή Τρίτης Ηλικίας στο Τατόι

by caritas-athens Απρίλιος 24, 2017 12:45
Περίπου εκατό μέλη και φίλοι της Κάριτας Αθήνας επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου στο πλαίσιο του προγράμματος «Στήριξη της Τρίτης Ηλικίας», που υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ το Σάββατο 1η Απριλίου 2017.

Την ξενάγηση, που διήρκεσε περίπου τρείς ώρες, με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρόλο το αισθητό κρύο, έκανε με αριστοτεχνικό τρόπο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου κ. Βασίλης Κουτσαβλής και οι επισκέπτες, που εντυπωσιάστηκαν από όσα είδαν και άκουσαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αυτόνομες και αυτοτελείς ενότητες: την Ανακτορική, την Διοικητική, το «Χωριό» (Γεωκτηνοτροφική/Οικιστική), καθώς και το Βασιλικό Κοιμητήριο.

Ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα «Το Χάνι» στο Κατσιμίδι και βόλτα στην τεχνητή λίμνη Μπελέτσι, η οποία δημιουργήθηκε... κατά λάθος την δεκαετία του ΄70, μέσα σε πυκνή βλάστηση από πευκοδάσος,  βελανιδιές και πλατάνια, που θυμίζει αλπικό σκηνικό και βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους πρόποδες της Πάρνηθας,  στην μαγευτική Ιπποκράτειο Πολιτεία!

Date:
Σάββατο, Απρίλιος 1, 2017 - 12:00