Η Κάριτας Ελλάς στο «Φεστιβάλ Βιώσιμης Μόδας»

by caritas-hellas Νοέμβριος 20, 2017 10:07

Fashion Revolution Greece | Global Fashion Disruptors
Μια μεγάλη γιορτή για τη βιώσιμη μόδα

Στο «Global Fashion Disruptors», σε μια μεγάλη γιορτή για τη Βιώσιμη Μόδα, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου, συμμετέχει η Κάριτας Ελλάς, έπειτα από πρόσκληση του Fashion Revolution Greece και τoυ SoFE.

Στο φεστιβάλ παραβρίσκονται μεταξύ άλλων και η Orsola de Castro, Ιδρύτρια και Creative Director, του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution, ο παγκόσμιος οργανισμός ένταξης αστέγων στη μόδα EMMAUS από το Παρίσι καθώς και σχεδιαστές βιώσιμης μόδας από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία. Την τελετή και τη βράβευση χαιρέτισε η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην Αγορά Κυψέλης με εκδηλώσεις για κάθε ηλικία...

Η βιομηχανία της μόδας είναι ο 2ος μεγαλύτερος ρυπαντής του περιβάλλοντος μετά την πετρελαιοβιομηχανία.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικούς και ακαδημαϊκούς να μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με τις τρέχουσες καινοτομίες στον τομέα των βιώσιμων υφασμάτων και βαφών, της ανακύλωσης και του up-cycling (αναβαθμιστική ανακύκλωση), σχετικά με την καταστροφή της πανίδας και του περιβάλλοντος, τη διαχείριση εφοδιαστικών αλυσίδων και την επιλογή προμηθευτών.

Η μόδα είναι ο 2ος μεγαλύτερος κλάδος όπου βρίσκονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες ανθρώπινης δουλείας, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Ειδικοί, επαγγελματίες και εκπρόσωποι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η Κάριτας Ελλάς, μετέφεραν τις ιστορίες τους, έδειξαν τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, της προώθησης των Ανθρώπινων δικαιωμάτων και της εξάλειψης της καταναγκαστικής εργασίας στη βιομηχανία της μόδας.

Παράλληλα οι επισκέπτες παρακολούθησαν την έκθεση προσφύγων καλλιτεχνών και την έκθεση Κουστουμιών γνωστών ελλήνων σχεδιαστών από βιώσιμες ίνες και αγόρασαν στο pop-up market δημιουργίες των 3QUARTERS, Alexandra Apsokardou, Allowme, Bagism, Ethnological Museum of Thrace, Fabric Republic, Give Thanks, Debbie Tzima, Despotnia, Kostandi, Μαργαρίτα Μαρίτσα, maxumarta, MIK, Oinofyta Wares, SOFFA, Tailor's Art Handmade, Théla, Urban Owl, Φoutà.

Ακόμα, αντάλλαξαν ρούχα στο ανταλλακτικό παζάρι, ανακύκλωσαν ρούχα στο recycling point  και έλαβαν μέρος σε ένα απο τα workshops για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της βιώσιμης μόδας.

Η τελετή απονομής ξεκίνησαν με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας One Over Many της Daphne Bengoa (διάρκεια 30’) βασισμένη στην ιστορία του SOFFA. Ακολούθησε βράβευση των τριών διεθνών (Γερμανία, Ολλανδία-Ρουμανία, Γαλλία ) Global Fashion Disruptors και το party με Dj set έθνικ και vegan φαγητό και ποτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται εδραιωμένοι επαγγελματίες και σχεδιαστές του κλάδου της ηθικής και βιώσιμης μόδας, επιστήμονες, εκπρόσωποι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και ΜΚΟ, αλλά και δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μεσα από τις δράσεις τους αναπροσδιορίζουν τη μόδα παγκοσμίως.

Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει σεμινάρια και ομιλίες απο τις βέλτιστες πρακτικές των διεθνών καλεσμένων, καθώς και συζήτηση για τη στρατηγική, τους στόχους και τη δομή του Fashion Revolution Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, 11:00 - 14:00 στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας εδώ http://bit.ly/2xQ8NcI

Facebook event: www.facebook.com/events/1958737951007032/

Date: