Νότες Συμπαράστασης για τους πρόσφυγες

by caritas-hellas Αύγουστος 01, 2017 15:11

Δύο συναυλίες δίνει στην Αθήνα η χορωδία της Καταλονίας, Coral Ginesta , την 1η και στις 2 Αυγούστου, για να στηρίξει και να τραγουδήσει για τους πρόσφυγες και το Welcommon, το κέντρο υποδοχής, προσωρινής φιλοξενίας και ένταξης προσφύγων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων της καλλιτεχνικής παρουσίας της.

H χορωδία αποτελείται από 30 ερμηνευτές και 10 μουσικούς, οι οποίοι θα εκτελέσουν πέρα από διεθνή, και αραβικά, ελληνικά και καταλανικά τραγούδια. Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Αυγούστου, στην Καθολική Εκκλησία Αγίας Θηρεσίας στην Κυψέλη, Επτανήσου 32 (πλησίον πλατείας Αγ. Γεωργίου), ώρα 20.30 με ελεύθερη είσοδο. Η δεύτερη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στην Πλατεία Κυψέλης, την ίδια ώρα και επίσης με ελεύθερη είσοδο.

Τις συναυλίες διοργανώνουν: Άνεμος Ανανέωσης, πρόγραμμα Welcommon, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, οι οργανώσεις της Καταλονίας mSocial και το Ίδρυμα ACSAR, με τη συνεργασία της Καθολικής Εκκλησίας της Αγίας Θηρεσίας, του Δήμου Αθηναίων, της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δ. Αθηναίων, του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δ. Αθηναίων καθώς και του Victoria Square Project.

Coral Ginesta

Η Ginesta Choir ιδρύθηκε το 1977 και έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες τόσο στην πόλη Cervera και σε περιοχές της Καταλονίας, όσο και σε άλλες χώρες. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις, όπως στο Palau de la Música Catalana στην III Exhibit of Children’s and Youth’s Choral Singing (1988) από το Generalitat de Catalunya. Έχει κερδίσει (1998) το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό χορωδιών που οργανώθηκε από το “Consell Regulador del Torró de Xixona” (Alacant). Έχει συμμετάσχει σε ανταλλαγές με την Madrigal Choir από το Benifaió in Valencia (1990), την Canzonetta Choir από την Πολωνία (1992), την Choir Z.L.P. Loka της Σλοβενίας (1998) και την Ensemberlino Vocale Choir του Βερολίνου (2003). Έχει δώσει συναυλίες σε Ρουμανία, Παρίσι και αλλού.

Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εκτελέσεις Tenebrae Responsoria by T.L. de Victoria, Gloria του Vivaldi, Lamento d’Arianna του c. Monteverdi, Mass in F και Requiem του W.A. Mozart, the motet Christe, du Lamm Gottes, Hör mein Bitten του F. Mendelssohn και Stabat Mater του J.G. Rheinberger.

Από το 2002, η χορωδία έχει αναπτύξει συνεργασίες με τις χορωδίες Orfeó Manresà, Regina Choir of Manlleu, Canigó Choir of Vic και Chamber Choir of the Conservatoire of Girona, σχετικά με το Requiem de Mozart (2002), τη Creation of Haydn (2007-08) και πρόσφατα την Carmina Burana, στο Auditori of Barcelona (2009). Έχει συμμετάσχει, επίσης, στο  Forum of the Cultures of Barcelona 2004 μαζί με άλλες χορωδίες υπό την διεύθυνση του Antoni Ros-Marbà.

Welcommon

Το Welcommon είναι ένα πρότυπο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων και ευπαθών ομάδων. Υλοποιείται από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Άνεμος Ανανέωσης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων” του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Date:
Τρίτη, Αύγουστος 1, 2017 - 15:00 to Τετάρτη, Αύγουστος 2, 2017 - 23:30