Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκαν παιδάκια των ξενώνων της Κάριτας Ελλάς

by caritas-hellas Ιούνιος 09, 2017 09:03
Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στην Έκθεση της Documenta 14, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 7 Ιουνίου παιδιά των ξενώνων της Κάριτας Ελλάς. Στην εκδρομή συμμετείχαν πολλά παιδάκια με τους γονείς τους, δύο διερμηνείς και η εμψυχώτρια του παιδότοπου του ξενώνα Χριστιάνα Ρηγούτσου.

Τα παιδιά και οι γονείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Τα παιδάκια καθοδηγήθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της Documenta 14 σε μία αίθουσα με δημιουργίες καλλιτεχνών από την Λατινική Αμερική. Κάθισαν στο πάτωμα σε κύκλο και έκαναν διάφορες δραστηριότητες με τον ξεναγό και τους παιδαγωγούς της Documenta 14, αλλά και τον διερμηνέα και την εμψυχώτρια της Κάριτας Ελλάς. Ζωγράφισαν και εκφράστηκαν, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους ώστε να ερμηνεύσουν και να δώσουν νοήματα σε διάφορα έργα.

Τα παιδιά ένιωσαν άνετα μαζί με τους μεγαλύτερους κι έδειξαν ανυπομονησία για τα επόμενα εκθέματα. Τα μεγαλύτερα μάλιστα έδειξαν φροντίδα στα μικρότερα ώστε να μπορέσουν και εκείνα να καταλάβουν. Στο τέλος όλοι μαζί κάθισαν λίγο έξω και όταν ρωτήθηκαν πώς πέρασαν και αν τους άρεσε η εμπειρία, οι ωφελούμενοι έδειξαν ευχαριστημένοι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με όλα όσα έκαναν, άκουσαν, είδαν και έμαθαν, αν και τα μικρότερα σε ηλικία φάνηκαν κάπως κουρασμένα!

Οι ωφελούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν κάτι δημιουργικό σε ομάδα εκτός ξενώνα. Οι γονείς γνωρίστηκαν μεταξύ τους λίγο καλύτερα, καθώς πρόκειται για έναν ξενώνα με μεταβαλλόμενο πληθυσμό, άρχισαν να συζητούν και αντάλλαζαν απόψεις, ενώ τα παιδιά ανυπομονούσαν για τις επόμενες συναντήσεις στον παιδότοπο, προκειμένου να συζητήσουν για κάποια έργα που είδαν στο μουσείο και να σχεδιάσουν κάτι αντλώντας έμπνευση από την εμπειρία τους και τα αριστουργήματα που θαύμασαν στο Μουσείο και στην Έκθεαη της Documenta 14.

Date:
Παρασκευή, Ιούνιος 9, 2017 - 08:30