Τρέχοντα προγράμματα

• ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης ΕΑ (04) 2016 Μάρτιος-Σεπτέμβριος 2016  Η προστασία και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα καθώς και των ευάλωτων ελληνικών οικογενειών είναι ο στόχος αυτού του προγράμματος.Το πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης είναι αποτέλεσμα των γρήγορων αντανακλαστικών της Κάριτας Ελλάς στην ανθρωπιστική κρίση που προέκυψε από το άνευ προηγουμένου προσφυγικό κύμα προς τη χώρα μας, αλλά και στη σοβούσα οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και οδηγεί στην εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση ένα ολοένα αυξανόμενο μέρος του πληθυσμού.Η

• Πρόγραμμα χειμερινής διαμονής και στήριξης για ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες

“Πρόγραμμα χειμερινής διαμονής και στήριξης για ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες”

15 Νοεμβρίου 2015 – 30 Ιουνίου 2017

• Πρόγραμμα E.L.Ba

Το πρόγραμμα E.L.Ba (Emergenza Lavoro nei Balcani) αφορά την ανάπτυξη της κοινωνικής/ αλληλέγγυας οικονομίας με ένα επιχειρηματικό και καινοτόμο τρόπο, τις «κοινωνικές επιχειρήσεις». Έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από τη CEI, ενώ η Caritas Italiana είναι υπεύθυνη για τη συνολική διαχείριση του έργου, του οποίου εταίροι είναι οι τοπικές Εκκλησίες 7 χωρών (Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ και Ελλάδα) της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αντιπροσωπεύονται από τις αντίστοιχες εθνικές Κάριτας.