Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας τίμησε την Κάριτας Ελλάς

Την Κάριτας Ελλάς τίμησε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας κ. Νότα Ρεντούμη, στη διάρκεια της γιορτής που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του κτιρίου, με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους.

Στην όμορφη και συγκινητική σχολική γιορτή, οι μαθητές τραγούδησαν, χόρεψαν, απήγγειλαν ποιήματα αλλά και δικά τους στιχάκια, δείχνοντας ότι άφησαν οριστικά πίσω τους τις εικόνες της καταστροφής που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή του αποχαιρετισμού των μαθητών της 6ης τάξης, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο «μετακομίζουν» στο Γυμνάσιο. Στην αρχή της χρονιάς, κάθε μαθητής της 6ης δημοτικού «υιοθέτησε» συμβολικά δύο «πρωτάκια», προκειμένου να τα «καθοδηγεί» στο νέο για αυτά περιβάλλον και να τα «προστατεύει» καθόλη τη διάρκεια του έτους. Τώρα που η σχολική χρονιά τελειώνει, τα πρωτάκια συνόδευσαν τους τελειόφοιτους στην παραλαβή της τηβέννου και αυτή η εικόνα συγκίνησε τους δασκάλους και τους γονείς που κατέκλυσαν την αυλή του σχολείου για να παρακολουθήσουν τη γιορτή.

Στη διάρκεια της γιορτής η κ. Ρεντούμη, εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων, απένειμε σε μορφή διπλώματος τιμητική μνεία σε ανθρώπους και εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων «ως αναγνώριση της εθελοντικής τους προσφοράς, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους μαθητές» του σχολείου.

Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και η Κάριτας Ελλάς, την οποία εκπροσώπησαν η Γενική Γραμματέας κ. Ελισσάβετ Ιουστινιανού και ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Ισίδωρος Ρούσσος, ενώ το «παρών» έδωσε και ο κ. Μάνθος Δελλατόλας, ο οποίος κατασκεύασε εκ μέρους της Κάριτας Ελλάς τη νέα βιβλιοθήκη του σχολείου.

Το 2ο Δημοτικό ήταν ένα από τα σχολεία της Μάνδρας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Αξιοποιώντας την ευγενική δωρεά της εταιρείας «Δημητριακή», η Κάριτας Ελλάς με τη βοήθεια της DellatolasDesign κατασκεύασε έναν ολοκαίνουργιο χώρο για τα παιδιά στη μεγάλη αίθουσα στην είσοδο του σχολείου. Η αίθουσα χωρίστηκε με γυψοσανίδα, βάφτηκε και εξοπλίστηκε με αντιολισθητικό πάτωμα, βιβλιοθήκες, ράφια, και τραπέζια και καρέκλες χαρίζοντας χαρά και χαμόγελα στους μικρούς μαθητές.

Η διευθύντρια του σχολείου μίλησε με θερμά λόγια για την Κάριτας Ελλάς και την ευχαρίστησε για τη χειρονομία, ενώ η κ. Ιουστινιανού τόνισε ότι η διάθεση για προσφορά είναι θεμελιώδης αξία για την Κάριτας και εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τα χαμόγελα που αυτή η συμβολική κίνηση χάρισε στους μαθητές του 2ου δημοτικού Μάνδρας.