Εγκαίνια έκθεσης «Αθήνα η Πόλη μου…»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Αθήνα η Πόλη μου…» της φωτογραφικής ομάδας της Κάριτας Ελλάς, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο Μetapolis Gallery, Στοά Καΐρη 6, Μοναστηράκι.

Οι 45 τελικές εικόνες της έκθεσης, οι οποίες προήλθαν από ένα σύνολο 11.478 φωτογραφιών, είναι το αποτέλεσμα ενός τετράμηνου σεμιναρίου φωτογραφίας που υλοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτοειδησεογράφο Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Οι 28 συμμετέχοντες μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της φωτογραφίας, προσφέροντας εικόνες της πόλης της Αθήνας μέσα από τον «φακό» της δικής τους κουλτούρας και των δικών τους εμπειριών.

Τα μέλη της ομάδας μοιράστηκαν, με τον κόσμο που παρευρέθηκε στα εγκαίνια, τις δικές τους σκέψεις, εικόνες, στιγμές και τα φωτογραφικά κλικ, μέσα από αυτό το ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη. Ακολούθησε η απονομή των πιστοποιήσεων στα μέλη της ομάδας οι οποίοι παρακολούθησαν με επιτυχία το τετράμηνο σεμινάριο φωτογραφίας, από την Γενική Γραμματέα της Κάριτας Ελλάς Ελισσάβετ Ιουστινιανού, την Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς Μαρία Αλβέρτη και τον δάσκαλο φωτογραφίας Γιάννη Γιαννακόπουλο. Επίσης, κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες 7 φωτογραφικές μηχανές σε συνεργασία με το πρόγραμμα E.A. (Emergency Appeal) της Κάριτας Ελλάς, το οποίο παρείχε τη χρηματοδότηση για τις κάμερες.

Το τετράμηνο σεμινάριο φωτογραφίας εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση φωτογραφίας «Αθήνα η Πόλη μου…» μέχρι τις 16 Μαρτίου 2018.
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 18.00 – 21.00 | Σάββατο 11:00 – 21:00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Τόπος: METApolis Gallery, Στοά Καΐρη 6, Σταθμός Μοναστηράκι. Δείτε τον Χάρτη. Είσοδος Δωρεάν.

metapolis11 metapolis8 metapolis9 metapolis10