Εκδήλωση για την Έκθεση «Άσπρο-Μαύρο» στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για την έκθεση ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο χώρο του ΤΟΠ – ΧΑΝE στην Ολυμπίου Διαμαντή 2, στις 17:00.

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Δράσεων του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τις ανάγκες και επιλογές έκφρασης των ωφελούμενων, δημιουργήθηκε η ομάδα σχεδίου. Σκοπός των συναντήσεων της ομάδας είναι η εξέλιξη των δεξιοτήτων του κάθε συμμετέχοντα αλλά και η ευκαιρία για προσωπικό χρόνο και χώρο για έκφραση. Χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση, αλλά κυρίως βοηθώντας και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, οι συμμετέχοντες άρχισαν να δημιουργούν ενδιαφέροντα σχέδια. Ο καθένας τους ανέπτυξε το προσωπικό του στυλ έκφρασης και έτσι μια μικρή έκθεση, με 50 περίπου έργα, γεννήθηκε. Ο κάθε καλλιτέχνης συνοδεύει τα έργα του με ένα κείμενο ελεύθερης γραφής μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.

Η έκθεση αυτή, φιλοξενήθηκε στο χώρο του Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκης με διάθεση να φιλοξενηθεί και σε άλλους χώρους. Πρώτος, λοιπόν, σταθμός έγινε ο όμορφος χώρος του ΤΟΠ ΧΑΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2018, το κοινό αλλά και προσκεκλημένοι φορείς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση, να συναντήσουν τους πρόσφυγές καλλιτέχνες και να καταγράψουν και οι ίδιοι τις σκέψεις τους.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι διττός. Από τη μια επιχειρεί να καλύψει, την ανάγκη των προσφύγων και μεταναστών για κοινωνική ένταξη και προσαρμογή σε ένα καινούργιο τρόπο ζωής, και από την άλλη, να ενδυναμώσει την τοπική κοινωνία να τους υποδεχθεί. Μειώνοντας λοιπόν τις διαφορές και τονίζοντας τα κοινά σημεία των ανθρώπων και των πολιτισμών, η Κάριτας Ελλάς ενισχύει τον αυτόν σκοπό.

Ομάδα σχεδίου: Αλαϊντίν, Ζοχέρ, Ελίας, Ιμπραήμ, Φαρχουντέ, Λέντα, Άχμετ, Μπέσαμ.

Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ_ελ