Μάγεψε η Θεατρική Ομάδα της Κάριτας Ελλάς στην παράσταση στο θέατρο ΠΚ

Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουνίου «ανέβηκε» με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο ΠΚ η παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο.

H ομάδα δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2017 και αποτελείται από 15 έφηβους από το Αφγανιστάν και το Ιράν, και τον δημιουργό και συντονιστή αυτής Χαλίλ Αλιζάντα, ο οποίος είχε αναλάβει τη σκηνοθετική καθοδήγηση και την επιμέλεια του θεατρικού δρώμενου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται τους τελευταίους 8 μήνες με ασκήσεις χαλάρωσης και ορθοφωνίας, θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς. Οι περισσότεροι έφηβοι δεν είχαν προηγούμενη επαφή με το θέατρο, έτσι μέσα από τη θεατρική ομάδα τούς δόθηκε η ευκαιρία να απελευθερωθούν, να εκφραστούν και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

pk1 pk2 pk3 pk4 pk5 pk6 pk7 pk8 pk9 pk10
>

Η παράσταση ήταν το αποτέλεσμα της προσωπικής και ομαδικής δουλειάς όλων των παιδιών που συμμετείχαν ανελλιπώς σε όλες τις ομάδες, τους τελευταίους 8 μήνες. Έπειτα από ασκήσεις, ανάγνωσης ελληνικών και περσικών ποιημάτων, έργων τέχνης του 20ού αιώνα, δημιούργησαν όλοι μαζί μία παράσταση αποτελούμενη από μικρές ιστορίες, η καθεμία με ιδιαίτερο συμβολισμό και νόημα. Οι θεατές παρακολούθησαν τους έφηβους και ευχήθηκαν να αξιοποιήσουν επαγγελματικά το ταλέντο τους και αυτό να είναι το ξεκίνημα της καριέρας τους στην Ελλάδα.

To σεμινάριο της Θεατρικής ομάδας εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαννακόπουλος

pk11 pk12 pk27 pk28 pk13 pk17 pk14 pk16 pk18 pk15