Επικαιρότητα
Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση στη Σύρο για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας
Γέμισε με κόσμο η αίθουσα «Γ. Ρίτσος» στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Καθολική Επισκοπή Σύρου, μέσω της Κάριτας Σύρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο Πανοσιολογιότατος π. Κωνσταντίνος Κοντός, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ.κ. Δωροθέου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Δούναβης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μαραγκό, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Προστασίας κ. Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων κ. Δημήτριος Αυγερινός, Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη κι εθελοντές της Κάριτας Σύρου και των Κάριτας των Ενοριών, ενώ την εκδήλωση συντόνισαν ο Πανοσιολογιότατος Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Σύρου π. Αντώνιος Βουτσίνος, η Γενική Γραμματέας της Κάριτας Ελλάς Ελισσάβετ Ιουστινιανού, ο Γραμματέας της Κάριτας Σύρου Ισίδωρος Σαλάχας και η Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας της Κάριτας Ελλάς Μαρία Κουτάτζη.

Στην ομιλία της η κ. Ιουστινιανού, αφού εκφώνησε το μήνυμα της Διεθνούς Κάριτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Κάριτας Ελλάς, εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, και επισήμανε την ευελιξία, τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα της οργάνωσης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης, με «όπλα» την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αγάπη.

Ο κ. Σαλάχας περιέγραψε αναλυτικά το σημαντικό έργο που επιτελεί η Κάριτας Σύρου, βοηθώντας υλικά και πνευματικά άπορες οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους, και εξήρε την πολύτιμη συμβολή όλων εκείνων των ανθρώπων, ευεργητών, δωρητών κι εθελοντών, που ατομικά ή συλλογικά, με την εθελοντική προσωπική τους εργασία, είτε με τη χρηματική ή υλική τους συνδρομή, συνέβαλαν και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός τόσον σπουδαίου και αναγνωρισμένου έργου.

Από την πλευρά της η κ. Κουτάτζη παρουσίασε στοιχεία για την φτώχεια στον παγκόσμιο και -κυρίως- ελληνικό χώρο, εστιάζοντας στην νεολαία της πατρίδας μας, στην ανεργία των νέων, στη φυγή τους στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά και προοπτική, στις ελπίδες και τα όνειρά τους που νιώθουν να χάνονται, αλλά και στην ελπίδα και την αισιοδοξία τους ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιωθεί.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος π. Πέτρος Στεφάνου, οι Πανοσιολογιότατου π. Αντώνιος Βουτσίνος και π. Κωνσταντίνος Κοντός και οι εκπρόσωποι του Δήμου κ.κ. Γεώργιος Δούναβης και Απόστολος Ρουσσουνέλος, ενώ συγκινητική ήταν η σύντομη ομιλία του κ. Αντώνη Χατζηγιάννη, ωφελούμενου της Κάριτας Σύρου, ο οποίος, βιώνοντας τη φτώχεια, βρήκε αγάπη, βοήθεια και φροντίδα στην αγκαλιά της Κάριτας.

Παράλληλα, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση επισκέφτηκαν και την αίθουσα «Εμμ. Ροΐδης», όπου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με θέμα το έργο και τις δράσεις της Κάριτας.