Επικαιρότητα
Η ομάδα θεάτρου της Κάριτας Ελλάς στην «Καθημερινή»
Μία από τις πρόβες της ομάδας θεάτρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο παρακολούθησε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» Ιωάννα Φωτιάδη και δημοσίευσε ένα πολύ όμορφο ρεπορτάζ για τη δράση που υλοποιείται στο Κοινωνικό Κέντρο της οργάνωσης.

Στο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά η πορεία της ομάδας θεάτρου, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Χαλίλ, διερμηνέα της Κάριτας Ελλάς στο Κοινωνικό Κέντρο του Νέου Κόσμου, πώς καταφθάνουν κάθε Τρίτη για την πρόβα οι 15 νέοι και νέες που αποτελούν την ομάδα, ποια είναι τα όνειρά τους για το αύριο, και με τι χαρά και λαχτάρα συμμετέχουν στα θεατρικά παιχνίδια, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Η υπεύθυνη του προγράμματος «Μετάβασις» Αναστασία Σπηλιοπόύλου εξηγεί ότι «η επιλογή της γειτονιάς δεν ήταν τυχαία», καθώς «θέλαμε να φέρουμε σε επαφή τους πρόσφυγες με όσους ζουν στη συνοικία, η οποία ούτως ή άλλως έχει προσφυγικό παρελθόν», ενώ ο υπεύθυνος του τμήματος Ευρώπης – Λατινικής Αμερικής της Κάριτας Γερμανίας Γκέρνοτ Κράους αναφέρθηκε στη συμβολή της γερμανικής Κάριτας στην υλοποίηση προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα εδώ