Επικαιρότητα
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προσφύγων και Μεταναστών στην «Καθημερινή»
Νέο ρεπορτάζ της Ιωάννας Φωτιάδη για δράση της Κάριτας Ελλάς

Με αφορμή την απονομή των πιστοποιήσεων σε 66 πρόσφυγες και μετανάστες που παρακολούθησαν με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα κομμωτικής και πατρόν, διάρκειας 60 ωρών, τα οποία υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με το ΙΕΚ «Ακμή», η δημοσιογράφος Ιωάννα Φωτιάδη δημοσίευσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ.

Στις 31 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε o Πρώτος Κύκλος του Προγράμματος Εκπαίδευσης Προσφύγων και Μεταναστών στην Αθήνα, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ένα πρόγραμμα το οποίο ανέθεσε η Κάριτας Ελλάς, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Ακμή», τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εκπαίδευση αφορούσε κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν άμεσα τα πρώτα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως Κομμωτική, Σχέδιο Ρούχων (πατρονίστ) κλπ. Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε συγχρόνως με μετάφραση και διερμηνεία, την οποία παρείχε η Κάριτας Ελλάς, για να γίνει πλήρως αντιληπτή στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου.

Άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα συνεχίζεται και στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το δημοσίευμα εδώ.