5 Ιουνίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η ομάδα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης ανδρών του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς στην Κυψέλη, αποφάσισε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με μια δράση καθαριότητας σε μια παραλία της Αθήνας.

Έτσι, μαζί με την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου, μια ομάδα 15 ανδρών, από χώρες όπως το Κονγκό, το Αφγανιστάν, η Γουΐνέα, το Καμερούν, επισκέφθηκε την παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Εκεί, αφοί συζητήσαμε αρχικά για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που μας απασχολούν όλους, και ειδικότερα αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και μάλιστα την καλοκαιρινή περίοδο οι παραλίες της, ξεκίνησαν οι δραστηριότητες.

_YI_2281_opt file6-57_opt file8-55_opt
<
>

Αρχικά ασχοληθήκαμε με την καθαριότητα της παραλίας, μαζεύοντας με γάντια και σακούλες τα σκουπίδια που εντοπίζαμε διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής.

Στη συνέχεια, η ομάδα έπαιξε βόλλεϊ στην άμμο, γεγονός που βοήθησε στο να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και στο να παρασύρουν και άλλους λουόμενους στο παιχνίδι τους! Αναμφίβολα, οι πιο τολμηροί δε δίστασαν να κάνουν και μια δροσερή βουτιά!

Φεύγοντας, δώσαμε υπόσχεση να προσπαθούμε να μη γυρνάμε την πλάτη στο περιβάλλον, γιατί μας αφορά όλους, και φυσικά να το επαναλάβουμε!!

Η δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κοινωνική και Οικονομική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα» που αφορά την υποστήριξη και ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Ελβετίας.