Ανοιχτό Κάλεσμα για την Ανακούφιση των Πληγέντων από τις Πυρκαγιές της Αττικής

Ανοιχτό Κάλεσμα για την Ανακούφιση
των Πληγέντων από τις Πυρκαγιές της Αττικής

Η Κάριτας Ελλάς στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή άτομα και οικογένειες που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στις περιοχές των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου, θα υλοποιήσει πρόγραμμα ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής, χρηματοδοτούμενο από το The  Coca-Cola Foundation σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Το Πρόγραμμα αφορά 100 ευάλωτες πυρόπληκτες οικογένειες οι οποίες θα ενισχυθούν με το ποσό των 1500€.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν, βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, μονοπρόσωπα και πολυπρόσωπα νοικοκυριά τα οποία πληρούν, ταυτοχρόνως, τα παρακάτω κριτήρια:

1. Η κύρια κατοικία τους υπέστη ολική ή μερική καταστροφή από τη φωτιά («κόκκινη» ή «κίτρινη» σήμανση κατ’ αντιστοιχία)
  2. Έχουν χαμηλό εισόδημα (ξεκινώντας ιεραρχικά από το χαμηλότερο εισόδημα)
  3. Ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (1) και έχουν κοινωνικά χαρακτηριστικά (2) όπως:
  • Άτομα με ψυχική ασθένεια
  • ΑΜΕΑ
  • Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας/χρόνιες παθήσεις
  • Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
  • Μακροχρόνια άνεργοι
  • Πολύτεκνες/τρίτεκνες οικογένειες
  • Οικογένειες με ανήλικα τέκνα
  • Πρόσφυγες και μετανάστες
  • Μοναχικοί υπερήλικες

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Υποχρεωτικά Δικαιολογητικά για όλους τους πληγέντες
  • Αίτηση συμμετοχής του ενδιαφερομένου (τυποποιημένο έντυπο που χορηγείται από την Κοινωνική Υπηρεσία της Κάριτας Ελλάς)
  • Αποδεικτικό έγγραφο για την πληγείσα κατοικία (μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.λπ.)
  • Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) τελευταίου οικονομικού έτους ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών
  • Βεβαίωση πυροσβεστικής υπηρεσίας
  • Αντίγραφο δελτίου αυτοψίας κλιμακίου ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Υπουργείο Υποδομών
  • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Παραμονής (και Κάρτας Αιτούντος Άσυλο)
  • Αντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης και IBAN ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού
  • Αντίγραφο Εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου οικονομικού έτους
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (χορηγείται από την Κοινωνική Υπηρεσία της Κάριτας Ελλάς)
  1. Δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του δυνητικού δικαιούχου
  • Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) των αιτούντων ή και των προστατευόμενων μελών (όπου απαιτείται)
  • Αντίγραφα ιατρικών γνωματεύσεων από Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας των αιτούντων ή και προστατευομένων μελών (όπου απαιτείται)
  • Βεβαίωση Ανεργίας των αιτούντων ή και των προστατευομένων μελών (όπου απαιτείται)
  • Αντίγραφο διαζευκτηρίου (για μονογονεϊκές οικογένειες) ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 με το γνήσιο της υπογραφής σε περίπτωση διάστασης (όπου απαιτείται)
  • Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας από Κοινωνικούς Λειτουργούς (όπου απαιτείται)

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία της Κάριτας Ελλάς, στο κτήριο διοίκησης του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» (Λ. Μαραθώνος 1, Ν. Μάκρη), από Δευτέρα 10/12 έως 14/12 Παρασκευή,  ώρες 10.00 – 14.00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν

να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία της Κάριτας Ελλάς

στα τηλέφωνα 2294091206 – 6909126361 – 69091263663

(Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» – Λ. Μαραθώνος 1, Ν. Μάκρη)